ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:07
 

Ελιόπιτες

Καταπληκτικές φλογέρες κυπριακής καταγωγής

Newsroom K

Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 - 250 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
Για τη γέμιση
500 γρ. ελιές θρούμπες, ξεκουκουτσιασμένες, καλά ξεπλυμένες και κομματιασμένες
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και βιολογικό (προαιρετικά)
50 ml ελαιόλαδο
σουσάμι για πασπάλισμα

Μερίδες 10 τεμάχια

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 40΄

Διαδικασία

Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα υγρά και αρχίζουμε το ζύμωμα. Όταν τα υλικά ενωθούν κι αρχίζει να σχηματίζεται ένα συμπαγές ζυμάρι, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές, το δυόσμο και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά.

Ελιόπιτες: Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ισομεγέθη κομμάτια. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 20x30 εκ. περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε από λίγη γέμιση σε όλη την επιφάνεια κάθε φύλλου (εκτός από τις άκρες) και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ελιόπιτες.


Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ