ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι, κάρι και φουντούκια

Η γιαουρτένια σος και τα φουντούκια κάνουν τη διαφορά

Newsroom K

Υλικά
700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 - 4 εκ.
3 - 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 ml ελαιόλαδο
70 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσµος, κοπανισµένα µέχρι να γίνουν σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ή ξερός κόλιανδρος σε σκόνη
1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
100 γρ. φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισµένα (σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3 - 4 λεπτά χωρίς λιπαρή ουσία) και χοντροκοπανισµένα
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα περίπου 12΄

Διαδικασία
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το γιαούρτι µε το κάρι, το εστραγκόν ή το δυόσµο, το τζίντζερ ή τον κόλιανδρο και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουµε από όλες τις πλευρές µε το αλεύρι. Για να µας φτάσει το αλεύρι, καλό είναι να το βάλουµε σε ένα σουρωτηράκι και να πασπαλίσουµε κουνώντας το πάνω από το κοτόπουλο.

Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, προτιµότερο αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει, ρίχνουµε το λάδι και το κοτόπουλο. Το σοτάρουµε για περίπου 3 - 4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουµε µε το κρασί και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά, έως ότου εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουµε 100 ml νερό και αλατοπίπερο, µετριάζουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για περίπου 4 - 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να παραµείνει ζουµερό.

Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφήνουµε για 2 - 3 λεπτά να γίνει το φαγητό χλιαρό, ρίχνουµε το γιαούρτι µε τα µπαχαρικά και ανακατεύουµε απαλά να ενσωµατωθεί. Σκορπίζουµε τα φουντούκια (ή τα φιστίκια), αν τα βάλουµε, και σερβίρουµε µε πιλάφι µε σταφίδες και λίγο τζίντζερ ή ξερό κόλιανδρο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ