ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:58
 

Τηγανιά με χοιρινό, πατάτες και θυμάρι

Γρήγορο, εύκολο, νόστιμο

Newsroom K

Γρήγορο, εύκολο, νόστιμο. Απλά τέλειο.

Υλικά


800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
2 δαφνόφυλλα
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ.
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο (+ επιπλέον λάδι για να τηγανίσουμε τις πατάτες - αν επιλέξουμε να μην τις βράσουμε)
2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή ρίγανη ή θρούμπι, τριμμένα
τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄
Μαγείρεμα 25΄

Διαδικασία

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που να τις υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε. Εναλλακτικά, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ταψάκι στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (1/3 φλιτζ. τσαγιού) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει - αν δεν έχει μαγειρευτεί (θα είναι ροζ στο εσωτερικό του), προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά. Πετάμε τη δάφνη, ρίχνουμε το θρούμπι (ή τη ρίγανη ή το θυμάρι) και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ