ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:59
 

Cheesecake λεμόνι, με γιαούρτι

Εxpress cheesecake! Νόστιμο, γρήγορο και πρωτότυπο

Newsroom K

Υλικά
500 γρ. ανθότυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
χυμός + ξύσμα από 1 λεμόνι
15 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τη βάση
100 γρ. λευκά αμύγδαλα
120 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Προετοιμασία 20' Αναμονή 4 ώρες + 10'

Διαδικασία
Για τη βάση: Χτυπάμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη μέχρι να θρυμματιστούν. Αδειάζουμε σε μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα και αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Αδειάζουμε σε φόρμα (αν έχουμε με αποσπώμενο πάτο) και πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και να σχηματιστεί μια ισόπαχη στρώση.

Για την κρέμα: Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, τον χυμό, το μέλι και το ξύσμα και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει χλιαρή. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε στο μείγμα με το ανθότυρο και χτυπάμε στο μίξερ για να αναμειχθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση με τα μπισκότα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να σφίξει.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ