ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tσιζκέικ με λαχταριστή μαρμελάδα φράουλας

Ένα θεσπέσιο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε

Newsroom K

Υλικά

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Για την κρέμα
600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας
2 κουτ. σούπας νερό

Μερίδες 8

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 1 - 2 ώρες

Διαδικασία
Βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα: Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) δουλεύουμε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα) το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και σερβίρουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φράουλες ή φρούτα του δάσους.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΕΛΚ: Νέες παραιτήσεις και εν τέλει εκλογές για το «γλωσσάρι»

«Το γλωσσαρι αποδεικνυει οτι η σπουδη μιας επιστημης δεν καθιστουν καποιο σωστο πολιτη που να σκεφτεται ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  14:38

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Θερμούς χαιρετισμούς στον Άντρο Κυπριανού!!!!!!!! »
knak  |  12:01

Εκφράζει λύπη το ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις Καμμένου

«Για τις προχθεσινές ΄΄ομορφες` δηλώσεις του Ακκιντζί δεν έχετε να πείτε τίποτε ρε κομμουνιστικό κόμμα ...»
knak  |  11:58

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια αντικατοχική εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα

«Ένας αποτυχημένος πολιτικός που έγινε και πρέσβης!!! »
knak  |  11:56

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ