ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:55
 

Tσιζκέικ με λαχταριστή μαρμελάδα φράουλας

Ένα θεσπέσιο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε

Newsroom K

Υλικά

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Για την κρέμα
600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας
2 κουτ. σούπας νερό

Μερίδες 8

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 1 - 2 ώρες

Διαδικασία
Βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα: Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) δουλεύουμε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα) το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και σερβίρουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φράουλες ή φρούτα του δάσους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέες θέσεις εργασίας για το δορυφορικά καζίνο Αγία Νάπας και Πάφου

«Με πάνω απο 15-20 online νόμιμα καζίνο που έχουν κατακλύσει το ιντερνετ για Κύπριους και Έλληνες παίκτες ...»
Nikos M  |  12:24

Τριπλό φονικό Λεμεσού: Ανατροπή στην πρωτόδικη απόφαση από το Ανώτατο

«Για μια ακόμη φορά αποδείχθει πόσο σωστά ενεργεί o Γενικός Εισαγγελέας!»
CGA  |  11:26

Ο «Ορέστης» πίσω από τον Νίκο Μεταξά

«Επιτέλους κάποιος που είναι πραγματικά ειδικός και ξέρει τι λέει. Ο καθένας που έχει κάνει ψυχολογία, ...»
Χρίστος  |  09:11

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X