ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:31
 

Πέννες με φινόκιο και τόνο

Μια τονομακαρονάδα απλή, αλλά αρκετά διαφορετική από τις συνηθισμένες

Newsroom K

Μια τονομακαρονάδα απλή, αλλά αρκετά διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Υλικά

1 πακέτο πέννες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), καθαρισμένη
80 ml ούζο
50 ml ελαιόλαδο
το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1-2 κουτ. σούπας μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄
Μαγείρεμα 15΄

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Προτού τα σουρώσουμε φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Στο μεταξύ, κόβουμε το φινόκιο σε λεπτά φετάκια στο μαντολίνο (λινκ). Εναλλακτικά, το κόβουμε με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά στο λάδι το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βρασμένα και σουρωμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να είναι ζουμερό το αποτέλεσμα. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και τον τόνο κομματιασμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή για μια πιο γκουρμέ εκδοχή της μακαρονάδας αντικαθιστούμε τον τόνο με λίγα φετάκια αυγοτάραχου.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΣΚΤ: Καλύφθηκε ο στόχος για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

«Η πειρα μας λεει οτι πολυ συντομα θα προκυψουν πλεονασμοι ακομη τοσων υπαλληλων, πολλοι απο τους οποιους ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  13:09

Αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί

«Το κράτος διαχρονικά υπέκυπτε στις απαιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των ...»
Α Αντωνιάδης  |  13:02

Η Τουρκία στρέφεται στην ΕΕ

«Δείξετε του πόρτα!!!»
knak  |  18:37

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ