ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Χοιρινή πορκέτα ρολό

Ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται σε φέτες για ολη την παρέα

Newsroom K

Υλικά
1 ολόκληρη πανσέτα περίπου 2 κιλά
αλάτι, πιπέρι, φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο ή θυμάρι
2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
τριμμένο μαραθόσπορο

Μερίδες 6-8

Ψήσιμο 4 ώρες

Ζητάμε από τον κρεοπώλη την πανσέτα, ξεκοκαλισμένη, με το δέρμα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το αλάτι, το πιπέρι, ή το ξερό δεντρολίβανο ή το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου και τον τριμμένο μαραθόσπορο.

Απλώνουμε την πανσέτα σε μια επιφάνεια εργασίας με το δέρμα προς τα κάτω. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο κρέας, τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε σφιχτά δεσίματα με σπάγκο κουζίνας σε διάφορα σημεία. Αλατίζουμε εξωτερικά.

Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C.

Δυναμώνουμε στους 180° C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα. Η πέτσα της πορκέτας θα είναι τραγανή και θα θρυμματίζεται, ενώ το κρέας θα είναι ζουμερό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ