ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρωματικό κέικ λαδιού με μανταρίνια

Με τα ζουμερά μανταρίνια της εποχής ετοιμάζουμε το πιο αρωματικό κέικ

Newsroom K

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
4 μέτρια μανταρίνια, με τον φλοιό
180 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα (για το λάδωμα του σκεύους)
40 ml μπράντι
450 γρ. ζάχαρη
4 αυγά ζάχαρη
άχνη + ξύσμα μανταρινιού, για διακόσμηση

Προετοιμασία 15' Μαγείρεμα 15' Ψήσιμο 1 ώρα

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε καλά τη φόρμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπράντι, τον πολτό μανταρινιού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.

Ξεφουρνίζουμε, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (μόλις κρυώσει λίγο) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο αερ. Λάρνακας

«Τωρα αντι του αερολιμενα λαρνακας θα χρησιμοποιυν αυτο της τυμπου. Μπραβο στο Υπουργειο εξωτερικων.»
Χαρης  |  08:35

Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο αερ. Λάρνακας

«Η απόφαση να μην επιτρέπεται εισοδος η εξοδος σε όσους ξένους επισκέπτονται τα κατεχόμενα είναι πολυ ...»
Charalambos panagidis  |  11:19

Πρόταση για κούρεμα δανείων παρουσίασε ο Λιλλήκας

«Μετά από μια ανάληση δεν φαίνεται και τοσο υλοποιήσιμη η πρόταση: https://wp.me/p5fNbB-4b »
SNicolaou  |  12:41

Με απλά λόγια

««αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά». H κατάσταση ...»
jim  |  09:45

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ