ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρωματικό κέικ λαδιού με μανταρίνια

Με τα ζουμερά μανταρίνια της εποχής ετοιμάζουμε το πιο αρωματικό κέικ

Newsroom K

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
4 μέτρια μανταρίνια, με τον φλοιό
180 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα (για το λάδωμα του σκεύους)
40 ml μπράντι
450 γρ. ζάχαρη
4 αυγά ζάχαρη
άχνη + ξύσμα μανταρινιού, για διακόσμηση

Προετοιμασία 15' Μαγείρεμα 15' Ψήσιμο 1 ώρα

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε καλά τη φόρμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπράντι, τον πολτό μανταρινιού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.

Ξεφουρνίζουμε, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (μόλις κρυώσει λίγο) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και σερβίρουμε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέες θέσεις εργασίας για το δορυφορικά καζίνο Αγία Νάπας και Πάφου

«Με πάνω απο 15-20 online νόμιμα καζίνο που έχουν κατακλύσει το ιντερνετ για Κύπριους και Έλληνες παίκτες ...»
Nikos M  |  12:24

Τριπλό φονικό Λεμεσού: Ανατροπή στην πρωτόδικη απόφαση από το Ανώτατο

«Για μια ακόμη φορά αποδείχθει πόσο σωστά ενεργεί o Γενικός Εισαγγελέας!»
CGA  |  11:26

Ο «Ορέστης» πίσω από τον Νίκο Μεταξά

«Επιτέλους κάποιος που είναι πραγματικά ειδικός και ξέρει τι λέει. Ο καθένας που έχει κάνει ψυχολογία, ...»
Χρίστος  |  09:11

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X