ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρωματικό κέικ λαδιού με μανταρίνια

Με τα ζουμερά μανταρίνια της εποχής ετοιμάζουμε το πιο αρωματικό κέικ

Newsroom K

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
4 μέτρια μανταρίνια, με τον φλοιό
180 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα (για το λάδωμα του σκεύους)
40 ml μπράντι
450 γρ. ζάχαρη
4 αυγά ζάχαρη
άχνη + ξύσμα μανταρινιού, για διακόσμηση

Προετοιμασία 15' Μαγείρεμα 15' Ψήσιμο 1 ώρα

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε καλά τη φόρμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπράντι, τον πολτό μανταρινιού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.

Ξεφουρνίζουμε, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (μόλις κρυώσει λίγο) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η θέση Αναστασιάδη για το Σκοπιανό πυροδότησε αντιδράσεις

«Αισχος, αν ειναι αληθεια δεν θα τον ψηφίσω»
elena  |  13:29

Οι αποφάσεις του τελευταίου υπουργικού της κυβέρνησης

«Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να δοθεί και ένα επίδομα για τις εγκεφαλικές βλάβες του πολίτη από τον κατακλυσμό ...»
Ai Em  |  13:20

Η θέση Αναστασιάδη για το Σκοπιανό πυροδότησε αντιδράσεις

«Δεν παίρνω θέση, απλώς διαπιστώνω τη σχέση μέντορα-μαθητευομένου, Χρυσοστόμου Β’ – Ν. Χρ. Αναστασιάδη. ...»
Ai Em  |  13:08

Ένας αλήτης πέθανε*

«Ο ΤΕΥΚΡΟΣ ΑΝΘΙΑΣ Ωραία, συγκινητική ιστορία. Συνάντησα το μεγάλο μας ποιητή το 1967 στο Λονδίνο. ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  21:11

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ