ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιουβέτσι με κιμά

Το γνωστό μας γιουβέτσι μεταμορφώνεται

Newsroom K

Υλικά
500 γρ. (1 πακέτο) κριθαράκι χονδρό
40 ml ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη ή τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, που θα ψιλοκόψουμε κονκασέ
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα*, θρυμματισμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροτριμμένο κεφαλοτύρι*
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4-6

Προετοιμασία 30΄ Μαγείρεμα 30΄

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά χωρίς να προσθέσουμε λάδι, μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να αρπάζει στον πυθμένα του σκεύους. Τότε, προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με τα ντοματάκια και το χυμό τους και, μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ο κιμάς πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να είναι ζουμερός.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 5-7 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σχετικά μεγάλο πυρίμαχο ταψί ή σε 6 ατομικά, πυρίμαχα «γιουβετσάκια». Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα. Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Συμβουλή

Αν μας φαίνεται βαρύς ο συνδυασμός κιμά και τυριών, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με λευκό τυρί άλμης χαμηλών λιπαρών και το κεφαλοτύρι με ρεγκάτο (ή άλλο κίτρινο τυρί) light. Επίσης, μπορούμε να παραλείψουμε εντελώς το κίτρινο τυρί και το γκρατινάρισμα στο φούρνο, και να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα της μανέστρας στην κατσαρόλα με τον κιμά, προσθέτοντας το ανάλογο νερό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με στρατηγική Νικόλα απαντά τώρα ο Καρογιάν

«Οποιος διαφωνει με το κομμα του ανεξαρτητοποιειται ωσπου να αποφασισει σε ποιο αλλο κομμα να ενταχθει ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  10:28

Ο νέος Αστερίξ ταξιδεύει στην Ιταλία

«Δυστυχώς όχι ακόμα.»
Μαρίνα Δουκανάρη  |  15:51

Ο νέος Αστερίξ ταξιδεύει στην Ιταλία

«Υπάρχει ενημέρωση για έκδοση του συγκεκριμένου στα Ελληνικά; »
Πολύκαρπος Σταύρου  |  11:25

Ικανοποίηση από Πετρίδη, ανοιχτό μέτωπο με Χάσικο

«Να σηκωθει και να φυγει το συντομοτερο απο το γραφειο της η βοσκαριδου ..των πολιτικων γαμων ! Δεν γινεται ...»
Πελεκυς ερχεται συντομα !  |  16:01

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ