ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόκκινο λάχανο με μπρόκολο, φαρφάλες, μπέικον, κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας

Χειμερινή λαχανοσαλάτα με πλούσια υλικά

Newsroom K

Υλικά

600 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
300 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια
250 γρ. φαρφάλες (ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό )
100 γρ. μπέικον, σε ψιλά καρέ
200 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας, χοντροτριμμένο
40 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
30 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 ml ελαιόλαδο

Προετοιμασία 30'

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για περίπου 9-10 λεπτά. Ρίχνουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από τα περιττά λάδια. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τον άνηθο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

«Δ.Δ.Ο. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ Οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:38

Ένας διεκπεραιωτής υπουργός

«Ακριβως οπως τα λες!»
Αγγελα  |  14:41

Ο Σίσι δεν θα παραλάβει το αιγυπτιακό αγγείο

«Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κον Αλ Σίσι. Μας έβγαλε από το αδιέξοδο των ανόητων συμπεριφορών των δικών μας ...»
Ai Em  |  12:20

Πρέσβειρα Αιγύπτου: Νέα ώθηση για διμερείς σχέσεις η επίσκεψη Σίσι

«Chair of the EP Subcommittee on Human Rights, Pier Antonio Panzeri (S&D, IT) during the EP plenary debate ...»
Doros Polykarpou  |  14:24

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ