ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόκκινο λάχανο με μπρόκολο, φαρφάλες, μπέικον, κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας

Χειμερινή λαχανοσαλάτα με πλούσια υλικά

Newsroom K

Υλικά

600 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
300 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια
250 γρ. φαρφάλες (ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό )
100 γρ. μπέικον, σε ψιλά καρέ
200 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας, χοντροτριμμένο
40 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
30 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 ml ελαιόλαδο

Προετοιμασία 30'

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για περίπου 9-10 λεπτά. Ρίχνουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από τα περιττά λάδια. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τον άνηθο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προτείνουν κατάργηση αργίας για ονομαστική γιορτή Αρχιεπισκόπου

«¨επρεπε να σας προκαλέσει για να αντιδράσετε!!! Ας είναι , κάλλιον αργά παρά ποτέ!!!!»
Ai Em  |  10:34

Προτείνουν κατάργηση αργίας για ονομαστική γιορτή Αρχιεπισκόπου

«Καταργηστε την ονομαστικη του εορτη αλλα ακουστε αυτα που λεει γιατι ολοι γνωριζουμε οτι εχει δικαιο!! ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  10:33

Το προφίλ των πρώτων επισκεπτών του καζίνο

«Τ` ακούσαμε και αυτό: "...υπεύθυνο παίγνιο"!!!!!!!!!!.......»
Ai Em  |  10:31

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ