ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρα φασολιών

Με απλά υλικά φτιάχνουμε παραδοσιακά πιάτα της κινεζικής γαστρονομίας

Newsroom K

Υλικά

600 γρ. γαρίδες (ζυγισμένες ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
60 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη
2 κουτ. σούπας κρασί shao hsing (κινέζικο κρασί που βρίσκουμε σε καταστήματα με τρόφιμα Άπω Ανατολής – μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λευκό, ξηρό σέρι ή λευκό ημίγλυκο κρασί)
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1-2 κουτ. γλυκού αλάτι (ή όσο μας αρέσει)
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
60 γρ. φύτρες φασολιών, (από βαζάκι ή κονσέρβα) καλά στραγγισμένες (βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
2 μέτριες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα και τις αντοχές μας στα καυτερά)

Μερίδες 4

Προετοιμασία 30' Μαγείρεμα περίπου 10'

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τα νουντλς, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα γουόκ ή σε μια φαρδιά, αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά,ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μάς αρέσουν.

Προσθέτουμε τα νούντλς, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, τη ζάχαρη, το ξίδι, τις φύτρες φασολιών και τις γαρίδες και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ, σκορπίζουμε την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Αλέξης  |  13:02

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Ο Γκαίμπελς πέθανε, ζήτω ο γκαιμπελισμός!!!»
Ai Em  |  10:06

Κουρσουμπά: Ο Γ. Ελεγκτής τροφοδοτεί τη δίψα για κουτσομπολιό

«ρωτα τον και για τις δικές του λαμογιές και τα ποινικά αδικήματα που έκανε ρε αρνι .... ΟΠΑΠ/ΝΟΜΙΚΗ ...»
ANNA ΑΝΤΩΝΙΟΥ  |  16:04

Ιωνάς: Θα εκπλαγείτε με τα άτομα στη δομή της εμπορίας ναρκωτικών

«Κ. Νικολάου – έχετε αποτύχει, μεχρι στιγμής, παταγωδώς να περιορίσετε το οργανωμένο έγκλημα. Η εμπορία ...»
Κωνσταντίνος  |  14:04

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ