ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
The G C Institute
The G C Institute
 

Τσιπούρα en tain d’ alu

Ή αλλιώς «στο αλουμινόχαρτο»! Όπως κι αν το πείτε, η νοστιμιά εξασφαλισμένη

Newsroom K

Υλικά

4 μεριδιάρικες τσιπούρες, καθαρισμένες
1 - 2 κλωνάρια σέλινο, για κάθε ψάρι, καλά πλυμένα
3 κουτ. σούπας λευκό κρασί για κάθε ψάρι
1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη για κάθε ψάρι
3 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού για κάθε ψάρι
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο για κάθε ψάρι
1 φύλλο φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού για κάθε ψάρι ή 1 πολύ μικρό κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή ελάχιστο ξερό κοπανισμένο για κάθε ψάρι
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία περίπου 15΄ Ψήσιμο περίπου 15΄

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου, αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίξουν άνετα ολόκληρο το κάθε ψάρι.

Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες, τυλίγουμε την κάθε μία με τα κλωνάρια του σέλινου και τις βάζουμε στα αλουμινόχαρτα. Βάζουμε το βασιλικό ή το δεντρολίβανο στην κοιλιά του ψαριού. Ανασηκώνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω-γύρω, ώστε να μη μας φύγουν τα υγρά, και περιχύνουμε το κάθε ψάρι με το κρασί, το λάδι και το λεμόνι.

Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και τυλίγουμε προσεκτικά και χαλαρά τα ψάρια σε πακέτα, προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο και φύγουν τα υγρά.

Βάζουμε τα πακέτα μας σε ένα ταψί και μετά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 - 16 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια. Για να είμαστε σίγουροι, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο. Αν έχει ανοίξει η ράχη, το ψάρι είναι έτοιμο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας

«Ευχομαστε περαστικα. Πρεπει ομως να πουμε οτι, εν καιρω εκλογων, το ακελ θα εκμεταλευτει στο επακρο ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:18

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X