ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσιπούρα en tain d’ alu

Ή αλλιώς «στο αλουμινόχαρτο»! Όπως κι αν το πείτε, η νοστιμιά εξασφαλισμένη

Newsroom K

Υλικά

4 μεριδιάρικες τσιπούρες, καθαρισμένες
1 - 2 κλωνάρια σέλινο, για κάθε ψάρι, καλά πλυμένα
3 κουτ. σούπας λευκό κρασί για κάθε ψάρι
1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη για κάθε ψάρι
3 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού για κάθε ψάρι
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο για κάθε ψάρι
1 φύλλο φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού για κάθε ψάρι ή 1 πολύ μικρό κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή ελάχιστο ξερό κοπανισμένο για κάθε ψάρι
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία περίπου 15΄ Ψήσιμο περίπου 15΄

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου, αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίξουν άνετα ολόκληρο το κάθε ψάρι.

Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες, τυλίγουμε την κάθε μία με τα κλωνάρια του σέλινου και τις βάζουμε στα αλουμινόχαρτα. Βάζουμε το βασιλικό ή το δεντρολίβανο στην κοιλιά του ψαριού. Ανασηκώνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω-γύρω, ώστε να μη μας φύγουν τα υγρά, και περιχύνουμε το κάθε ψάρι με το κρασί, το λάδι και το λεμόνι.

Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και τυλίγουμε προσεκτικά και χαλαρά τα ψάρια σε πακέτα, προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο και φύγουν τα υγρά.

Βάζουμε τα πακέτα μας σε ένα ταψί και μετά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 - 16 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια. Για να είμαστε σίγουροι, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο. Αν έχει ανοίξει η ράχη, το ψάρι είναι έτοιμο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ