ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαλάτα με φακές, μυζήθρα και μυρωδικά

Οι φακές γίνονται σαλάτογεύμα, γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό

Newsroom K

Υλικά

1½ φλιτζ. τσαγιού φακές χοντρές, ξεπλυμένες στο σουρωτήρι
2 φύλλα δάφνης
2-3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
150 γρ. μυζήθρα ή μανούρι, κομματιασμένο με το πιρούνι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
3/4 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
αλάτι

Βινεγκρέτ

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
1/4 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία 10´-15´ Μαγείρεμα περίπου 30´

Διαδικασία

Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τα δαφνόφυλλα, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Πρέπει να κρατάνε κάπως στο δόντι. Τις σουρώνουμε, πετάμε το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι), την καρυδόψιχα, τα μυρωδικά και αλάτι και ανακατεύουμε.

Βινεγκρέτ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με

Συνοδεύουμε

Η σαλάτα αυτή είναι ένα θαυμάσιο γεύμα, ως έχει, με λίγο ψωμί. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να την αναμείξουμε με 1 φλιτζάνι βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι. Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε μερικά αυγά. Επιπλέον, η φακοσαλάτα αυτή αποτελεί θαυμάσιο συνοδευτικό για φέτα ψαριού στον ατμό ή ψητή.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Pressing σε Νικόλα για τη Διζωνική ασκεί ο Βότσης

«Ευτυχώς υπάρχουν και όσοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και δεν ακολουθούν τον πορφυρογέννητο ...»
Χριστίνα Λοϊζίδου  |  15:53

Επιτελείο Νικόλα: ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παραπλανούν τον λαό

«ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ… ΔΙΖΩΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Όταν διαλύονται τα εθνικά σύνορα μεταξύ των αδελφών κρατών της Ευρωπαϊκής ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:07

Εξευτελιστική μεταχείριση Π. Νεοκλέους λέει η Επ. Διοικήσεως

«Molis girisa apo UK poy spoudaza polla xronia kai prospatho na katalabo ti exei paei lathos me tin patrida ...»
Jenny Nikolaou  |  10:40

Αποκήρυξε μέσω Σιζόπουλου τη διζωνική ο Νικόλας;

«• Εάν κάποιοι θέλουν να αυτοκτονήσουν οι άλλοι για να θυματοποιηθούν. • Κυπριακό: Υπάρχει νέα στρατηγική; ...»
Παναγιώτης Ήφαιστος  |  19:52

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ