ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαλάτα με φακές, μυζήθρα και μυρωδικά

Οι φακές γίνονται σαλάτογεύμα, γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό

Newsroom K

Υλικά

1½ φλιτζ. τσαγιού φακές χοντρές, ξεπλυμένες στο σουρωτήρι
2 φύλλα δάφνης
2-3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
150 γρ. μυζήθρα ή μανούρι, κομματιασμένο με το πιρούνι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
3/4 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
αλάτι

Βινεγκρέτ

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
1/4 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία 10´-15´ Μαγείρεμα περίπου 30´

Διαδικασία

Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τα δαφνόφυλλα, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Πρέπει να κρατάνε κάπως στο δόντι. Τις σουρώνουμε, πετάμε το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι), την καρυδόψιχα, τα μυρωδικά και αλάτι και ανακατεύουμε.

Βινεγκρέτ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με

Συνοδεύουμε

Η σαλάτα αυτή είναι ένα θαυμάσιο γεύμα, ως έχει, με λίγο ψωμί. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να την αναμείξουμε με 1 φλιτζάνι βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι. Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε μερικά αυγά. Επιπλέον, η φακοσαλάτα αυτή αποτελεί θαυμάσιο συνοδευτικό για φέτα ψαριού στον ατμό ή ψητή.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Μέχρι τον Σεπτέμβρη η εθνική στρατηγική για το Τρόοδος

«"...ο κ. Παπαδούρης ανέλαβε και τα έξοδα εκπόνησης της στρατηγικής αλλά και τα έξοδα λειτουργίας του ...»
Ai Em  |  21:27

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ