ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπαγκέτι βόνγκολε

Η καλύτερη μακαρονάδα με λαχταριστά κυδώνια

Newsroom K

Υλικά

500 γρ. σπαγκέτι
1 κιλό φρέσκες αχηβάδες (κυδώνια) ή γυαλιστερές, προτιμότερο μεγάλες, καλά πλυμένες*
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
90 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
50 ml ελαιόλαδο
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες για 6 άτομα

Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 3 ώρες (για το καθάρισμα των αχηβάδων)

Μαγείρεμα 10΄

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις αχηβάδες.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Βγάζουμε τις αχηβάδες με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την ιδιότυπη σάλτσα αλατοπίπερο και το μαϊντανό και, αν χρειάζεται, λίγο νερό από τα μακαρόνια.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, χωρίς να τα σουρώσουμε, με την πιρούνα και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τις αχηβάδες και σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η πικρή γεύση μιας ζωής

«Ξερουμε ποιοι εκαναν το πραξικοπημα,ποτε,γιατι,με τη στηριξη ποιων τη συντηρηση ποιων,ξερουμε τι ακριβως ...»
Φοιβος  |  16:56

Η πρόταση νέας στρατηγικής στο κυπριακο όπως την κατέθεσε η Συμμαχία στο εθνικό

«Στην Ελβετια επεσε η αυλαια του κυπριακου με τη συμφωνια Κοτζγια-Τσαβουσογλου απουσης της ΚΔ για ...»
Φοιβος  |  16:52

Η πρόταση νέας στρατηγικής στο κυπριακο όπως την κατέθεσε η Συμμαχία στο εθνικό

«Έκθεση Ιδεών της συμμαχίας πολιτών. Όταν δεν έχεις κάτι να πεις, δημιουργείς "επιτροπές", "ομάδες" κτλ. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:19

Η πικρή γεύση μιας ζωής

«Αγαπητέ Ανδρέα, πραγματικά χαίρομαι, εκτιμώ και υπερψηφίζω τις τοποθετήσεις σου. Το παράπονο μου από ...»
απογοητευμένος  |  21:31

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τα κάσιους είναι στην πραγματικότητα προσθήκη της Ταϊλάνδης.

Κοτόπουλο με κάσιους

Tο δημοφιλές πιάτο είναι παραδοσιακά κινεζικό, αλλά εμφανίζεται στα μενού πολλών ταϊλανδέζικων εστιατορίων.
Newsroom K
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ