ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπαγκέτι βόνγκολε

Η καλύτερη μακαρονάδα με λαχταριστά κυδώνια

Newsroom K

Υλικά

500 γρ. σπαγκέτι
1 κιλό φρέσκες αχηβάδες (κυδώνια) ή γυαλιστερές, προτιμότερο μεγάλες, καλά πλυμένες*
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
90 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
50 ml ελαιόλαδο
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες για 6 άτομα

Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 3 ώρες (για το καθάρισμα των αχηβάδων)

Μαγείρεμα 10΄

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις αχηβάδες.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Βγάζουμε τις αχηβάδες με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την ιδιότυπη σάλτσα αλατοπίπερο και το μαϊντανό και, αν χρειάζεται, λίγο νερό από τα μακαρόνια.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, χωρίς να τα σουρώσουμε, με την πιρούνα και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τις αχηβάδες και σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ