ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:25
 

Σπαγκέτι βόνγκολε

Η καλύτερη μακαρονάδα με λαχταριστά κυδώνια

Newsroom K

Υλικά

500 γρ. σπαγκέτι
1 κιλό φρέσκες αχηβάδες (κυδώνια) ή γυαλιστερές, προτιμότερο μεγάλες, καλά πλυμένες*
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
90 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
50 ml ελαιόλαδο
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες για 6 άτομα

Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 3 ώρες (για το καθάρισμα των αχηβάδων)

Μαγείρεμα 10΄

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις αχηβάδες.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Βγάζουμε τις αχηβάδες με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την ιδιότυπη σάλτσα αλατοπίπερο και το μαϊντανό και, αν χρειάζεται, λίγο νερό από τα μακαρόνια.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, χωρίς να τα σουρώσουμε, με την πιρούνα και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τις αχηβάδες και σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρχιεπίσκοπος: Οι εκπαιδευτικοί να αφήσουν τους εγωισμούς

«Ο… ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Όντως αναγνωρίζω τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου στον αγώνα για την απελευθέρωση ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:22

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Πατρετο χαπαρι κυριοι του ακελ οτι ο ακκιντζη ειναι χειροτερος απο τον ντεκταζ και τον ερογλου και σταματατε ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:17

Κι άλλο παιδάκι με εξανθήματα σε παραλία

«Δεν ειναι αναγκη τον ψυλο να τον κανου με καμηλο! Αυτα τα εξανθηματα οφειλονται σε αλλεργιες!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:13

#PoliticsBlog Οι κολωτούμπες, ο Χαμπιαούρης και ποιους έχει στο χέρι η Χρυσταλλού

«Από ότι φαίνεται στην Κύπρο, εδώ και μερικές δεκαετίες, ευδοκιμούν οι προστάτες (με άλλα λόγια πατρώνοι) ...»
πανασιανός  |  14:45

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ