ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ραβανί σοκολάτα

Το αγαπημένο μας ραβανί υποκύπτει στη γοητεία της εθιστικής σοκολάτας

Newsroom K

Υλικά

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
2,5 γρ. σόδα μαγειρικής
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
50 γρ. κουβερτούρα 50% - 55%, ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
180 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη

Μερίδες 12

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή περίπου 1 ώρα Ψήσιμο περίπου 45΄

Διαδικασία

Σιρόπι: Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα, για να το αφήσουμε να κρυώσει προτού φτιάξουμε το ραβανί. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 1 - 2 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά τον κοχλασμό). Αποσύρουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ραβανί

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο μείγμα το σιμιγδάλι. Τα αφήνουμε, προς το παρόν, στην άκρη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα 100 γρ. από τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού. Οταν ομογενοποιηθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Πλένουμε τον κάδο και το σύρμα και τα στεγνώνουμε εντελώς.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Ενσωματώνουμε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών ανακατεύοντας απαλά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο με τα κομμάτια σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ραβανί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι (τουλάχιστον 1 ώρα).


Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η πικρή γεύση μιας ζωής

«Ξερουμε ποιοι εκαναν το πραξικοπημα,ποτε,γιατι,με τη στηριξη ποιων τη συντηρηση ποιων,ξερουμε τι ακριβως ...»
Φοιβος  |  16:56

Η πρόταση νέας στρατηγικής στο κυπριακο όπως την κατέθεσε η Συμμαχία στο εθνικό

«Στην Ελβετια επεσε η αυλαια του κυπριακου με τη συμφωνια Κοτζγια-Τσαβουσογλου απουσης της ΚΔ για ...»
Φοιβος  |  16:52

Η πρόταση νέας στρατηγικής στο κυπριακο όπως την κατέθεσε η Συμμαχία στο εθνικό

«Έκθεση Ιδεών της συμμαχίας πολιτών. Όταν δεν έχεις κάτι να πεις, δημιουργείς "επιτροπές", "ομάδες" κτλ. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:19

Η πικρή γεύση μιας ζωής

«Αγαπητέ Ανδρέα, πραγματικά χαίρομαι, εκτιμώ και υπερψηφίζω τις τοποθετήσεις σου. Το παράπονο μου από ...»
απογοητευμένος  |  21:31

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τα κάσιους είναι στην πραγματικότητα προσθήκη της Ταϊλάνδης.

Κοτόπουλο με κάσιους

Tο δημοφιλές πιάτο είναι παραδοσιακά κινεζικό, αλλά εμφανίζεται στα μενού πολλών ταϊλανδέζικων εστιατορίων.
Newsroom K
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ