ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:02
 

Λευκός μπακλαβάς της τεμπέλας

Ένα ακαταμάχητο σιροπιαστό γλυκό

Newsroom K

Υλικά

10 - 12 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού
400 γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα
1 κουτ. σούπας κανέλα
300 γρ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας

Σιρόπι

500 γρ. νερό
750 γρ. ζάχαρη
1 φέτα από λεμόνι ακέρωτο

Μερίδες: 20 - 24 Προετοιμασία: 1 ώρα

Χρόνος: 50' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι, ώστε να κρυώνει: Ρίχνουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μερικές φορές όσο ζεσταίνεται το σιρόπι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε για 6 λεπτά από τη στιγμή που το σιρόπι θα κοχλάσει.

Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα στην επιφάνεια εργασίας και τα κόβουμε όσο είναι το παραλληλόγραμμο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμεΒουτυρώνουμε καλά το ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην κάψει. Στρώνουμε 4 φύλλα στο ταψί χωρίς να τα βουτυρώσουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Αλείφουμε ένα φύλλο με βούτυρο..και σκεπάζουμε με αυτό τη γέμιση. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

Χαράζουμε τον μπακλαβά σε διαγώνια κομμάτια. Περιχύνουμε με όλο το υπόλοιπο ζεστό βούτυρο. Ψήνουμε το γλυκό στις αντιστάσεις του φούρνου για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και τον περιλούζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα.

Τον αφήνουμε να κρυώσει και να σιροπιαστεί καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες, προτού σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,43 δις το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το ‘α εξάμηνο του 2018

«Το 2012 το δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 15 δις περίπου , ήταν 85% του ΑΕΠ και όλοι φώναζαν. Τώρα ανήλθε ...»
leo  |  13:39

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ