ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Λευκός μπακλαβάς της τεμπέλας

Ένα ακαταμάχητο σιροπιαστό γλυκό

Newsroom K

Υλικά

10 - 12 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού
400 γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα
1 κουτ. σούπας κανέλα
300 γρ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας

Σιρόπι

500 γρ. νερό
750 γρ. ζάχαρη
1 φέτα από λεμόνι ακέρωτο

Μερίδες: 20 - 24 Προετοιμασία: 1 ώρα

Χρόνος: 50' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι, ώστε να κρυώνει: Ρίχνουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μερικές φορές όσο ζεσταίνεται το σιρόπι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε για 6 λεπτά από τη στιγμή που το σιρόπι θα κοχλάσει.

Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα στην επιφάνεια εργασίας και τα κόβουμε όσο είναι το παραλληλόγραμμο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμεΒουτυρώνουμε καλά το ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην κάψει. Στρώνουμε 4 φύλλα στο ταψί χωρίς να τα βουτυρώσουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Αλείφουμε ένα φύλλο με βούτυρο..και σκεπάζουμε με αυτό τη γέμιση. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

Χαράζουμε τον μπακλαβά σε διαγώνια κομμάτια. Περιχύνουμε με όλο το υπόλοιπο ζεστό βούτυρο. Ψήνουμε το γλυκό στις αντιστάσεις του φούρνου για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και τον περιλούζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα.

Τον αφήνουμε να κρυώσει και να σιροπιαστεί καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες, προτού σερβίρουμε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X