ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαβάστε επίσης

Λαγωτό

Παραδοσιακό φαγητό της Αρκαδία με μοσχάρι ή με χοιρινό

Newsroom K

Υλικά

1.200 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο, σε κύβους 3εκ.
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
4 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, σε ψιλά καρέ
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα σκορδαλιάς

120 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο
5-8 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο μάς αρέσει)
80 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
3 κουτ. σούπας ξίδι

Μερίδες: 4      Προετοιμασία: 30΄

Χρόνος: 1 ώρα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και μετριάζουμε τη φωτιά. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες,τον πελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό (καλύτερα ζεστό) ώστε να σκεπάσει το κρέας κατά τα 2/3. Μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνουμε το ψωμί, το καρύδι, το σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 10 λεπτά το λαγωτό να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δοκιμάζει αντιδράσεις το «Μπαρμπαρός»

«Εχετε δίκαιο κύριε Τάσο. Λόγω της πίεσης του χρόνου για συνεχή ενημέρωση φεύγουν της ομάδας κάποια ...»
Δημήτρης Λοττίδης  |  21:09

ΔΗΚΟ -ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύη προτείνουν Νικόλα

«Ωραία φωτό. Μόνο το ΕΛΑΜ λείπει !!!»
Μάριος  |  14:51

Δοκιμάζει αντιδράσεις το «Μπαρμπαρός»

«Επειδή είναι τζάμπα δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχόμαστε τα ή να μην παρατηρούμε τα λάθη είτε είναι ...»
zegrammarnazi  |  08:13

Δοκιμάζει αντιδράσεις το «Μπαρμπαρός»

«Καλα κυριε Τασο, να διαβαζεις τζαμπα εφημεριδα, να ειναι και με ορθογραφια. Μας χαριζουν Γαιδαρο τον ...»
Γιωτας απο Βρεμη.  |  23:13

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση