ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πένες... πριμαβέρα με όξινη κρέμα τυριού

Δροσερή μακαρονάδα με λαχανικά από το μποστάνι της άνοιξης.

Newsroom K

Υλικά

500 γρ. πένες
4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια των 2 εκ.
το λευκό και πράσινο μέρος από 2 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα (ή 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη)
1/2 μάτσο ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά, όπως άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος, ρίγανη, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1 κουτ. σούπας ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
150 γρ. κατίκι Δομοκού
80 γρ. κεφαλοτύρι, κατά προτίμηση Ιου, τριμμένο
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 4-6 άτομα     Προετοιμασία: 20'

Χρόνος: 20'

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις αγκινάρες με τα σκόρδα και τα σπαράγγια για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τα τυριά, τα μυρωδικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για να σκορπιστούν τα υλικά ομοιόμορφα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ