ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαβάστε επίσης

Κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάρι

Οι πιο απολαυστικοί και νόστιμοι σπιτικοί κεφτέδες

Newsroom K

Υλικά

600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο, ανάμεικτος από μπούτι και στήθος, χωρίς τις πέτσες (περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο), κρύος από το ψυγείο
1½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι (ή και τα δύο)
τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας σκόνη κάρι (σε μπαχαράδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ούζο ή τσίπουρο ή ξίδι από λευκό κρασί
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, ολικής άλεσης ή λευκό, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 15'

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι με 4 - 5 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο, για 4 - 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε το μείγμα βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο με κρύο νερό (ή προσθέτοντας λίγο τριμμένο πάγο). Λαδώνουμε ένα ταψί (αν έχουμε μαντεμένιο, δεν θα χρειαστεί να γυρίσουμε τους κεφτέδες).

Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες (περίπου 20 τεμάχια) και τους βάζουμε στο ταψί. Τους βάζουμε με το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή, αν δεν χωράει, στη συντήρηση για 40 λεπτά, ώστε να σφίξουν. Ψήνουμε κατευθείαν σε καλά ζεσταμένο γκριλ για 8 - 10 λεπτά στο ψηλότερο ράφι. Αν χρησιμοποιήσουμε απλό ταψί, γυρνάμε τους κεφτέδες και ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε με φασολάκια σαλάτα με ντομάτα και δυόσμο ή άλλη σαλάτα εποχής.

Στο ποτήρι μας Traminer, Riesling, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Συμβουλές:

Ο κιμάς από πουλερικά κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό καλό είναι να είναι πολύ κρύος. Μπορούμε να τον βάλουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να κρυώσει καλά, ή να προσθέσουμε στο πλάσιμο 1/3 φλιτζ. τσαγιού σπασμένο πάγο.
Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια να γίνουν ακόμη πιο light, θα χρησιμοποιήσουμε κιμά μόνο από στήθος. Επειδή όμως είναι πιο στεγνός, θα μειώσουμε το χρόνο ψησίματος κατά 3 - 4 λεπτά.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δοκιμάζει αντιδράσεις το «Μπαρμπαρός»

«Εχετε δίκαιο κύριε Τάσο. Λόγω της πίεσης του χρόνου για συνεχή ενημέρωση φεύγουν της ομάδας κάποια ...»
Δημήτρης Λοττίδης  |  21:09

ΔΗΚΟ -ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύη προτείνουν Νικόλα

«Ωραία φωτό. Μόνο το ΕΛΑΜ λείπει !!!»
Μάριος  |  14:51

Δοκιμάζει αντιδράσεις το «Μπαρμπαρός»

«Επειδή είναι τζάμπα δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχόμαστε τα ή να μην παρατηρούμε τα λάθη είτε είναι ...»
zegrammarnazi  |  08:13

Δοκιμάζει αντιδράσεις το «Μπαρμπαρός»

«Καλα κυριε Τασο, να διαβαζεις τζαμπα εφημεριδα, να ειναι και με ορθογραφια. Μας χαριζουν Γαιδαρο τον ...»
Γιωτας απο Βρεμη.  |  23:13

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση