ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάρι

Οι πιο απολαυστικοί και νόστιμοι σπιτικοί κεφτέδες

Newsroom K

Υλικά

600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο, ανάμεικτος από μπούτι και στήθος, χωρίς τις πέτσες (περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο), κρύος από το ψυγείο
1½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι (ή και τα δύο)
τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας σκόνη κάρι (σε μπαχαράδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ούζο ή τσίπουρο ή ξίδι από λευκό κρασί
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, ολικής άλεσης ή λευκό, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 15'

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι με 4 - 5 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο, για 4 - 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε το μείγμα βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο με κρύο νερό (ή προσθέτοντας λίγο τριμμένο πάγο). Λαδώνουμε ένα ταψί (αν έχουμε μαντεμένιο, δεν θα χρειαστεί να γυρίσουμε τους κεφτέδες).

Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες (περίπου 20 τεμάχια) και τους βάζουμε στο ταψί. Τους βάζουμε με το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή, αν δεν χωράει, στη συντήρηση για 40 λεπτά, ώστε να σφίξουν. Ψήνουμε κατευθείαν σε καλά ζεσταμένο γκριλ για 8 - 10 λεπτά στο ψηλότερο ράφι. Αν χρησιμοποιήσουμε απλό ταψί, γυρνάμε τους κεφτέδες και ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε με φασολάκια σαλάτα με ντομάτα και δυόσμο ή άλλη σαλάτα εποχής.

Στο ποτήρι μας Traminer, Riesling, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Συμβουλές:

Ο κιμάς από πουλερικά κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό καλό είναι να είναι πολύ κρύος. Μπορούμε να τον βάλουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να κρυώσει καλά, ή να προσθέσουμε στο πλάσιμο 1/3 φλιτζ. τσαγιού σπασμένο πάγο.
Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια να γίνουν ακόμη πιο light, θα χρησιμοποιήσουμε κιμά μόνο από στήθος. Επειδή όμως είναι πιο στεγνός, θα μειώσουμε το χρόνο ψησίματος κατά 3 - 4 λεπτά.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά του Κρανς Μοντάνα το Προεδρικό

«Δυστυχως αναμεσα μας, περαν απο τους τουρκους πρακτορες, υπαρχει ενα θλιβερο συνοθυλευμα ανθρωπων οι ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:06

Έιντε: Τα ΗΕ δεσμευμένα στη στήριξη της διαδικασίας στο Κυπριακό

«Δυστυχως αναμεσα μας, περαν απο τους τουρκους πρακτορες, υπαρχει ενα θλιβερο συνοθυλευμα ανθρωπων οι ...»
Ντοπρος Κελαηδης  |  09:56

Κόντρα Aντρου-Νικόλα για πλαίσιο Γκουτιέρες

«Διαβάζω τις θέσεις Νικόλα και Λιλλήκα για το πλαίσιο Γκουτιέρες. Βασικά το απορρίπτουν επειδή έγινε ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:54

Οι λόγοι που ο Μαλάς συμφώνησε με ΑΚΕΛ

«Ελπίζομε η διαπλοκή και το μέσον να εκλείψουν... Ο Σταύρος Μαλάς απέδειξε ότι απέχει από αυτά. Εστιάζεται ...»
Consumer  |  09:08

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τα κάσιους είναι στην πραγματικότητα προσθήκη της Ταϊλάνδης.

Κοτόπουλο με κάσιους

Tο δημοφιλές πιάτο είναι παραδοσιακά κινεζικό, αλλά εμφανίζεται στα μενού πολλών ταϊλανδέζικων εστιατορίων.
Newsroom K
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ