ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρεβιθάδα φούρνου με κρέμα φέτας

Λαχταριστό φαγητό

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 10΄
Αναμονή: 1 βράδυ
Ψήσιμο: 3 - 4 ώρες

Υλικά για 4 άτομα:

1/2 κιλό ρεβίθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
200 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο στο γουδί σε σκόνη
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα φέτας:

125 ml γάλα φρέσκο (ή μισό-μισό με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά - για πιο λείο και πλούσιο αποτέλεσμα)
300 γρ. φέτα
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη

Διαδικασία:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη) ή σε άλλο σκεύος με καπάκι για το φούρνο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό.

Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 120° C για περίπου 3 - 4 ώρες, μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια και να χυλώσουν.

Κρέμα φέτας: Ζεσταίνουμε το γάλα (ή το μείγμα γάλακτος - κρέμας) και μόλις πάει να φουσκώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά. «Σπάμε» τη φέτα με τα χέρια, τη βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.

Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε τα ρεβίθια και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 - 2 κουτ. σούπας από την κρέμα φέτας.

Τι πίνουμε: Μια Μαντινεία ή, πιο απλά και καθημερινά, μια Ρετσίνα με αρώματα και πλούσια γεύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

ΓεΣΥ: Εμμένει στη θέση του για άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής ο ΠΙΣ

«Yπουργέ, ο ιστάμενος στα αριστερά σου γιατρός δεν επιθυμεί να δει το ΓΕΣΥ να εργάζεται, αν δεν το ...»
ΑΚΑ  |  08:53

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ