ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Αυγά μάτια σε σάλτσα μπολονέζ

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για τους λάτρεις των σάλτσων

Newsroom K

Υλικά

1½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπολονέζ
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
2 ντομάτες ώριμες, πλυμένες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια (δες το βίντεο για να μάθεις πώς τις ξεφλουδίζουμε) και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
40 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ελαφρώς κοπανισμένη
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος, ή δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο στο γουδί

Μερίδες: 2         Προετοιμασία: 10'

Χρόνος: 12΄

Διαδικασία

Βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα και σοτάρουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά πάντα. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το δυόσμο ή το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί και σπάμε προσεκτικά τα αυγά πάνω από τον κιμά. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε- ώστε να ανακατευτεί με τον κιμά και να ψηθεί.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, όμως δεν αποσύρουμε το σκεύος. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 4 - 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και πράσινη σαλάτα ή αγγουροσαλάτα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ