ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:09
 

Αυγά μάτια σε σάλτσα μπολονέζ

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για τους λάτρεις των σάλτσων

Newsroom K

Υλικά

1½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπολονέζ
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
2 ντομάτες ώριμες, πλυμένες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια (δες το βίντεο για να μάθεις πώς τις ξεφλουδίζουμε) και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
40 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ελαφρώς κοπανισμένη
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος, ή δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο στο γουδί

Μερίδες: 2         Προετοιμασία: 10'

Χρόνος: 12΄

Διαδικασία

Βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα και σοτάρουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά πάντα. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το δυόσμο ή το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί και σπάμε προσεκτικά τα αυγά πάνω από τον κιμά. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε- ώστε να ανακατευτεί με τον κιμά και να ψηθεί.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, όμως δεν αποσύρουμε το σκεύος. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 4 - 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και πράσινη σαλάτα ή αγγουροσαλάτα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέες θέσεις εργασίας για το δορυφορικά καζίνο Αγία Νάπας και Πάφου

«Με πάνω απο 15-20 online νόμιμα καζίνο που έχουν κατακλύσει το ιντερνετ για Κύπριους και Έλληνες παίκτες ...»
Nikos M  |  12:24

Τριπλό φονικό Λεμεσού: Ανατροπή στην πρωτόδικη απόφαση από το Ανώτατο

«Για μια ακόμη φορά αποδείχθει πόσο σωστά ενεργεί o Γενικός Εισαγγελέας!»
CGA  |  11:26

Ο «Ορέστης» πίσω από τον Νίκο Μεταξά

«Επιτέλους κάποιος που είναι πραγματικά ειδικός και ξέρει τι λέει. Ο καθένας που έχει κάνει ψυχολογία, ...»
Χρίστος  |  09:11

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X