ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μοσχάρι σιτσουάν

Εθνικές επιρροές από την Ανατολή

Newsroom K

Υλικά

600 γρ. μοσχάρι (από φιλέτο ή από μπριζόλα ή από ένα κομμάτι που είναι μαλακό και θέλει λίγο ψήσιμο), κομμένο σε μικρές λωρίδες
2 γεμάτες κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας σόγια σος
200 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
5 - 6 πιπερίτσες τσίλι, φρέσκες ή ξερές, ολόκληρες (ή περισσότερες ή λιγότερες, ανάλογα με την αντοχή μας στα καυτερά)
1 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
1 κουτ. σούπας πάστα φασολιών (bean paste) ή 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας ανακατεμένος με 1 κουτ. σούπας σόγια σος, 1 κουτ. γλυκού φιστικοβούτυρο και 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή μερικές σταγόνες ταμπάσκο (ανάλογα με την αντοχή μας)
200 γρ. καρότα, σε λεπτά στικς
2 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια

Μερίδες:6       Προετοιμασία: περίπου 20' 

Χρόνος: περίπου 10

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος με το κορν φλάουρ και βάζουμε το κρέας. Ανακατεύουμε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τα 200 ml ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο γουόκ (ή ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά, προτιμότερο αντικολλητικά) και τηγανίζουμε το κρέας για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πετάμε το τηγανόλαδο, ρίχνουμε τη 1 κουταλιά φρέσκο λάδι στο σκεύος και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε την πάστα φασολιών και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και επαναφέρουμε το μοσχάρι στο σκεύος. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τις πιπερίτσες. Ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Το φαγητό πρέπει να έχει γλασάρει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη σόγια σος επιπλέον. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ