ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Clafoutis με ανοιξιάτικα φρούτα

Το περίφημο γαλλικό επιδόρπιο, το κλαφουτί, ανάμεσα σε τάρτα και σε κέικ

Newsroom K

Υλικά

Για τη ζύμη

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
550 ml φρέσκο γάλα
12 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
50 ml λικέρ κεράσι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 κάψουλες βανιλίνη)
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τα φρούτα

1 κιλό ανάμεικτα φρούτα της εποχής (φράουλες, βερίκοκα, μούρα κ.α.), καλά πλυμένα και κομμένα στη μέση ή στα 4 ανάλογα το μέγεθος
100 γρ. ζάχαρη

Μερίδες: ταψί 24 εκ      Προετοιμασία: 15'

Χρόνος: 1 ώρα

Διαδικασία

Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το λικέρ για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το χτύπημα, για άλλα 1 – 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Φρούτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Απλώνουμε στο ταψί τα φρούτα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με 100 ml νερό σε δυνατή φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Περιχύνουμε με το σιρόπι τα φρούτα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κλαφουτί: Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα ψημένα φρούτα. Ψήνουμε για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να φουσκώσει. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Pressing σε Νικόλα για τη Διζωνική ασκεί ο Βότσης

«Ευτυχώς υπάρχουν και όσοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και δεν ακολουθούν τον πορφυρογέννητο ...»
Χριστίνα Λοϊζίδου  |  15:53

Επιτελείο Νικόλα: ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παραπλανούν τον λαό

«ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ… ΔΙΖΩΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Όταν διαλύονται τα εθνικά σύνορα μεταξύ των αδελφών κρατών της Ευρωπαϊκής ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:07

Εξευτελιστική μεταχείριση Π. Νεοκλέους λέει η Επ. Διοικήσεως

«Molis girisa apo UK poy spoudaza polla xronia kai prospatho na katalabo ti exei paei lathos me tin patrida ...»
Jenny Nikolaou  |  10:40

Αποκήρυξε μέσω Σιζόπουλου τη διζωνική ο Νικόλας;

«• Εάν κάποιοι θέλουν να αυτοκτονήσουν οι άλλοι για να θυματοποιηθούν. • Κυπριακό: Υπάρχει νέα στρατηγική; ...»
Παναγιώτης Ήφαιστος  |  19:52

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ