ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραβεία Ποιότητας 2016 Εξαιρετική Ποιότητα

Στο Anama concept

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Το κρασί που διαπρέπει στο εξωτερικό
Στον Λυθροδόντα παράγεται μια ιδιαίτερη κουμανταρία, παραδοσιακή χωρίς κολλήματα, μοντέρνα χωρίς εκζήτηση, με φαντασία και δημιουργικότητα.

Ο οινολόγος Λευτέρης Μοχιανάκης και η designer Χριστίνα Αποστόλου δουλεύουν πειραματικά πάνω στην κουμανταρία από την περασμένη δεκαετία παράγοντας ένα limited edition γλυκό κρασί που μπορεί να παλαιώσει για τουλάχιστον 50 χρόνια. Η πρώτη ύλη έρχεται από έναν παλιό, ιδιόκτητο αμπελώνα της Ζωοπηγής. «Είναι 100% δικό μας προϊόν και η διαφοροποίηση έχει να κάνει με τη λεπτότητα στην παραγωγή», σημειώνει ο κ. Μοχιανάκης. «Στις διαδικασίες, στον τρόπο που κάνουμε το λιάσιμο και στην οινοποίηση». Επίσημα το Anama δεν ονομάζεται κουμανταρία, γιατί οινοποιείται εκτός της καθορισμένης περιοχής που προνοεί η νομοθεσία. «Εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα, η άποψη και η λεπτομέρεια», τονίζει ο Κρητικός οινολόγος.


Πέρυσι στα βραβεία Ποιότητας διακρίθηκε για την ετικέτα του. «Φέτος ο σχεδιασμός της βασίζεται πάνω σε τέσσερις χαρακτήρες. Η ιδέα είναι με τι συνδυάζεται το Anama για να το πιεις σε μια ξεχωριστή στιγμή», μας εξηγεί η κ. Αποστόλου. Παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, εμφιαλωμένο αφιλτράριστο και με δυνατότητα περαιτέρω παλαίωσης, το πολλάκις βραβευμένο στο εξωτερικό Anama, πράγματι σφραγίζει μοναδικά μέσα από τα πλούσια αρώματα και τη γεμάτη γεύση του μια ξεχωριστή στιγμή, «ανάλογα με τον χαρακτήρα του χρήστη».


-ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Μόνο σε επιλεγμένες κάβες και από το site www.theanamaconcept.com
Τηλ. παραγωγού: 96329482


Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου