ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβεία Ποιότητας 2016 Εστιατόριο

Στο μεζεδοπωλείο «Ο Παγκράτιος»

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Όταν η κυπριακή κουζίνα έχει κέφια
Μια παραδοσιακή ταβέρνα στη Μηλιού, υπογραμμίζει τι σημαίνει κυπριακή κουζίνα. Παραδοσιακά πιάτα με βάση τα τοπικά προϊόντα.

Το καφενείο-μεζεδοπωλείο «Ο Παγκράτιος» στη Μηλιού υποδέχεται ντόπιους και ξένους επισκέπτες από το 2010. Πήρε το όνομα του προς τιμή του ιερέα και προπάππου του συζύγου της, που το λειτουργούσε από το 1937. Η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Ιωαννίδου μαγειρεύει στην κουζίνα και καταθέτει μια ξεκάθαρη άποψη για την εστίαση, που σέβεται την παράδοση και βασίζεται στην εκλεκτή πρώτη ύλη. Τη μαγειρική την έμαθε από τη γιαγιά της, με παραδοσιακές συνταγές, πολλές συμβουλές και μυστικά που τα συνδύασε με τις σπουδές της στην Ξενοδοχειακή Σχολή Μαγειρικής. Τα προϊόντα που χρησιμοποιεί όλα ντόπια σχεδόν. Τα φαγητά της πατούν γερά στην παράδοση, έχουν γευστική δύναμη και παραμένουν κλασικά. «Η κυπριακή κουζίνα για μένα είναι μια ιστορία και μια παράδοση 5.000 χρόνων» δηλώνει με βεβαιότητα η κ. Ιωαννίδου. Το μυστικό της επιτυχίας του «Παγκράτιου» στηρίζεται στη συνεργασία της οικογένειας. Δείχνει τι μπορεί να μπορεί να κάνει η κυπριακή κουζίνα συνδυασμένη με τα εξαιρετικά ντόπια υλικά.

* Για την επιλογή του εστιατορίου, η κριτική επιτροπή έλαβε σοβαρά υπόψη τις γνώμες των αναγνωστών του WiZ urban guide Cyprus, οι οποίοι κληθήκαν να αναδείξουν το εστιατόριο κυπριακής κουζίνας που συνδέει την παράδοση με τη σημερινή εποχή και αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την κυπριακή γαστρονομία.

-ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
Πλατεία Μηλιούς, Μηλιού επαρχίας Πάφου
Τηλ. 70003757

Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου

X