ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραβεία Ποιότητας 2016 Ετικέτα και Συσκευασία

Στο «Μέθυ» του οινοποιείου Βασιλικόν

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Ετικέτα από πίνακα ζωγραφικής
Το μικροκλίμα του Κάθηκα είναι ιδανικός σύμμαχος για το αμπέλι και το οικογενειακό οινοποιείο της περιοχής το αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο.


Το οινοποιείο των αδερφών Γιάννη Γιώργου και Ηρακλή Κυριακίδη στον Κάθηκα, έγινε γνωστό στους φίλους του κυπριακού αμπελώνα από την αρχή της λειτουργίας του, το 1993. Το «Βασιλικό» ήταν το πρώτο εμφιαλωμένο Ξυνιστέρι με πρωτοφανή επιτυχία, και ο «Άγιος Ονούφριος» υπήρξε για χρόνια η πρώτη value for money επιλογή του Κύπριου οινόφιλου.


Το «Μέθυ» που εμφανίστηκε αργότερα, αποκλειστικά από Cabernet Sauvignon, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, αποτελεί την κορωνίδα του οινοποιείου. Χαρακτηρίζεται για το βαθυκόκκινο δυνατό χρώμα, τα αρώματα πράσινης πιπεριάς και κάππαρης, έχει πυκνή γεύση και ισορροπημένη οξύτητα, με τη βοήθεια του μικροκλίματος του Κάθηκα και της οινολόγου του οινοποιείου, της Αφροδίτης Κωνσταντή, σε συνεργασία με τον Ηρακλή Κυριακίδη. Η ετικέτα του ήταν ιδέα του καλλιτέχνη Ανδρέα Χαραλαμπίδη που ολοκληρώθηκε «εν λευκώ». Παρέδωσε τον πίνακα που ζωγράφισε, το project άρεσε και εγκρίθηκε. Το αποτέλεσμα δικαιώνει το οινοποιείο! Η ετικέτα με την κλιματοστολισμένη όμορφη κοπέλα, που κρατά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και το παρατηρεί, ξεχωρίζει αμέσως για την καλαισθησία της, μεταξύ των εγχώριων προϊόντων και όχι μόνο της οινικής παραγωγής. «Στα αρχαία ελληνικά χρησιμοποιούσαν τη λέξη ‘‘Μέθυ’’ για το κόκκινο κρασί», επισημαίνει ο κ. Γιάννης Κυριακίδης.


-ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Σε όλες τις υπεραγορές και τις κάβες
Τηλ. οινοποιείου 26633999
www.vasilikon.com

Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου