ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβεία Ποιότητας 2016 Τιμητικό Βραβείο

Στην Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Γαστρονομία με «άρωμα» Κύπρου
Γαστρονομία είναι η τέχνη της παρασκευής, του σερβιρίσματος και της απόλαυσης εκλεκτών τροφών. Οι έξι ταλαντούχοι, νεαροί σεφ της Εθνικής Κύπρου, διέπρεψαν γιατί γνωρίζουν την τέχνη και δούλεψαν με ομαδικό πνεύμα.


Τον περασμένο Οκτώβριο η Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής μάς έκανε περήφανους κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, στην Ερφούρτη της Γερμανίας. Η ομάδα αποτελείται από έξι ταλαντούχους, νεαρούς σεφ, τους: Ιάκωβο Γιαννακού, Χρίστο Χριστάκη, Κατερίνα Δημητρίου, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, Κώστα Μαρίνου και Κωνσταντίνο Ανδρέου. Τέσσερις από τους «αργυρούς μας» σεφ εργάζονται στο Four Seasons, ένας στο Olympic Lagoon στην Αγία Νάπα και ο έκτος είναι φοιτητής στο Intercollege.

Ενωμένοι, με αφοσίωση και σκληρή δουλειά κέρδισαν μία από τις υψηλότερες διακρίσεις, με ευφάνταστα γαστρονομικά πιάτα, ωραίες ιδέες και εξαιρετική παρουσίαση. Με την καθοδήγηση των καταξιωμένων σεφ Αντώνη Νικολάου, διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής και Παναγιώτη Χαραλάμπους, διευθυντή των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου, οι οποίοι τους μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις και το πάθος τους για τη γαστρονομία.

«Στα πιάτα που παρουσιάζουμε σε όλους τους διαγωνισμούς, προσπαθούμε πάντα να βάλουμε κυπριακές πινελιές» ξεκαθαρίζει ο κ. Νικολάου. «Μπορεί να μην είναι 100% του πιάτου, αλλά πάντα έχουμε κάποια κυπριακά προϊόντα, τα οποία μπορούν να σταθούν επάξια στα παγκόσμια γαστρονομικά σαλόνια».

Πριν από δύο χρόνια κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και το overall στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Φέτος ξεχώρισαν γιατί ήταν ενωμένοι σαν ομάδα, έδειξαν πειθαρχία, καλή οργάνωση στην κουζίνα με σωστή διαχείριση του χρόνου και πιάτα με γεύσεις που περιείχαν μεταξύ άλλων, φέτα, μελιτζάνα και κυπριακή ντομάτα που πήραν μαζί τους. Η Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής δείχνει εμπράκτως ότι έχει ανεβάσει το επίπεδο της κυπριακής γαστρονομίας και βοηθάει με εξαιρετικό τρόπο ένα σημαντικό μέρος του τουριστικού μας προϊόντος.

Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννη Αδειλίνη

Σχόλια αναγνωστών

Ποια κατάρρευση, ποιο μομέντουμ;

«Κε Στελιο, εμενα με χασετε στο ιμπεριαλιστικο παραγοντα που εμπλεκεται στην ΑΟΖ. Ποιος παραγοντας πρεπει ...»
Ανδρεας  |  04:24

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

«Αν γινοταν καποιο θαυμα αυτές οι φωτογραφιες να ενωσουν τις πολιτικες δυναμεις του τοπου ?»
FOIVOS  |  15:16

Ο Σπανός πέρασε και από την ΚΕ του ΑΚΕΛ

«Στο χωρκό μου οι σοφοί γέροντες έλεγαν ότι "στην αναβροσιά φελά τζιαι το χαλάζι"!!!»
Ai Em  |  10:48

Τσαβούσογλου: Πλήρης η στήριξη Τουρκίας στη διαδικασία για Κυπριακό

«Ναι κυριε Τσαβουτσογλου, ολοι σας στηριζουμε, γιατι αν δεν σας στηριζαμε, θα ειχαν διακοπει οι ...»
Γεωργιος Γιωτας  |  19:22

Βραβεία Γαστρονόμου: Τελευταία Ενημέρωση