ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελαφρύ σουβλάκι με ψαρονέφρι, ντοματίνια και γιαούρτι

Μετά το Πάσχα επιλέγουμε ελαφρυά γεύματα έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο

Newsroom K

Υλικά

1.200 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
8 πίτες για σουβλάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
1 κουτ. σούπας σουµάκ (ανατολίτικο μπαχαρικό µε βαθυκόκκινο χρώμα και ξινούτσικη γεύση, που το βρίσκουμε σε µπαχαράδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ –εναλλακτικά, βάζουμε 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα και 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, µε διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λαχταριστό σουβλάκι στη πίτα τυλιγμένο με λαδόκολλα

Μερίδες: 8 σουβλάκια Προετοιμασία: 10'

Χρόνος: 20'

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το σουμάκ, αλάτι, πιπέρι και το ψαρονέφρι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και «ψήνουμε» το ψαρονέφρι (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία τις πίτες για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Απλώνουμε τις πίτες και μοιράζουμε τα κομματάκια κρέατος, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το γιαούρτι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τυλίγουμε τις πίτες με λαδόκολλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ