ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:14
 

Φιλέτο σολομού σε κρούστα βρόμης

Ψήνουμε το ψάρι και το σερβίρουμε παρέα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών και λαχανικά της επιλογής μας

Newsroom K

Υλικά

8 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης
4 - 5 κουτ. σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα (ιδανικά χρησιμοποιούμε ποικιλία, π.χ. μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο)
λίγο αλατι και πιπέρι
2 ασπράδια αυγών
4 φιλέτα σολομού (περίπου 170 γρ. το καθένα)
Για το ντρέσινγκ

το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
το χυμό από 1 μικρό γκρέιπφρουτ (ή πορτοκάλι, αν δεν μας αρέσουν τα πικρά)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 γεμάτο κουτ. γλυκού μέλι
λίγο αλατι και πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τη βρόμη με τα μυρωδικά και λίγο αλατοπίπερο. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με αλατοπίπερο. Περνάμε τα φιλέτα σολομού πρώτα από το ασπράδι και μετά από το αρωματικό μείγμα βρόμης, πιέζοντας από όλες τις πλευρές ώστε να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε σε ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνουμε, χωρίς να τα γυρίσουμε, για 12 - 13 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καταπώς μας αρέσουν.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το χυμό του λεμονιού, το χυμό από το γκρέιπφρουτ, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το μέλι. Σερβίρουμε το σολομό με το ντρέσινγκ και μπρόκολο βραστό ή στον ατμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Πατρετο χαπαρι κυριοι του ακελ οτι ο ακκιντζη ειναι χειροτερος απο τον ντεκταζ και τον ερογλου και σταματατε ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:17

Κι άλλο παιδάκι με εξανθήματα σε παραλία

«Δεν ειναι αναγκη τον ψυλο να τον κανου με καμηλο! Αυτα τα εξανθηματα οφειλονται σε αλλεργιες!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:13

#PoliticsBlog Οι κολωτούμπες, ο Χαμπιαούρης και ποιους έχει στο χέρι η Χρυσταλλού

«Από ότι φαίνεται στην Κύπρο, εδώ και μερικές δεκαετίες, ευδοκιμούν οι προστάτες (με άλλα λόγια πατρώνοι) ...»
πανασιανός  |  14:45

Μόνο Αναστασιάδη - Ακιντζί συναντά η Λουτ

«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Έτοιμοι να μοιραστούν τη χώρα μας με τους Ισλάμ ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  12:24

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ