ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

Τράιφλ με κρέμα νουτέλας, μπανάνες και μπισκότα Oreo

Μία από τις εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.

Newsroom K

Μία από τις εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.

Υλικά
10 μπισκότα Oreo
2 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
2 μπανάνες ώριμες

Σαντιγί
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Κρέμα νουτέλας
120 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
1/3 κούπας νουτέλα ή μερέντα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία 35'
Αναμονή 2 ώρες
Ψήσιμο 6'-8'

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βάζουμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα μαγειρικής, την κλείνουμε καλά. Ρολάρουμε πάνω στη σακούλα τον πλάστη έτσι ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε ψίχουλα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα ψίχουλα και τα αδειάζουμε σε μια φόρμα. Τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Οσο μένουν εκτός φούρνου θα γίνονται πιο τραγανά.

Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος. Μόλις πήξει λίγο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Καλύπτουμε τη σαντιγί με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα νουτέλας: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη νουτέλα. Μόλις ενσωματωθεί, και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Όταν ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος και το μείγμα αφρατέψει πολύ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε και αυτήν την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Αφού παρέλθει ο χρόνος ξεκινάμε τη συναρμολόγηση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε από 1 κουτ. σούπας μπισκότο σε 4-6 ποτηράκια ή μπολάκια. Από πάνω βάζουμε μία στρώση κρέμας νουτέλα και λίγα κομματάκια μπανάνας. Επαναλαμβάνουμε μία φορά (μπισκότα, νουτέλα, μπανάνες). Γαρνίρουμε με τη σαντιγί, λίγα κομματάκια μπανάνας και τρίμμα μπισκότου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ