ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:19
 

Απολαυστικά λάβα κέικ σοκολάτας με παγωτό φιστίκι

Το «λάβα» κεικ ονομάζεται έτσι γιατί στο κέντρο του η σοκολάτα είναι υγρή και ρευστή σαν τη... λάβα

Newsroom K

Υλικά για 4 μερίδες

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
30 γρ. βούτυρο
70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι βανίλια
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο κακάο για τα φορμάικα
Για το στήσιμο
Παγωτό PistachioP&P

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο   Χρόνος Ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος Ψησίματος: 6’

Θα χρειαστούμε 4 ατομικά φορμάκια χωρητικότητας 200 ml το καθένα, τη βάση των οποίων στρώνουμε με λαδόχαρτο.
Η συνταγή είναι φτιαγμένη στην χύτρα ταχυτάτας FISSLER των 6.5L

Εκτέλεση

1.Βουτυρώνουμε και «αλευρώνουμε» με κακάο τα τέσσερα φορμάκια.

2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε προσεκτικά το βούτυρο με τη σοκολάτα και αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε.

3. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι μέχρι τα 3/4 με το μείγμα.

4. Ρίχνουμε στην χύτρα ¼ ποτήρι νερό, τοποθετούμε το καλαθάκι μέσα στην χύτρα. Βάζουμε τα φορμάκια στο καλαθάκι, κλίνουμε την χύτρα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ρυθμίζουμε την βαλβίδα στην ρύθμιση 1. Όταν φανεί ο κίτρινος δάκτυλος χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος, αποσύρουμε την χύτρα από την φωτιά και χρησιμοποιούμε την λειτουργία εκτόνωσης πίεσης της βαλβίδας για να ανοίξουμε την χύτρα.

5. Αφήνουμε τα κέικ 10 λεπτά να κρυώσουν και τ’ αφαιρούμε προσεκτικά απ’ τα φορμάκια τους. Τα σερβίρουμε με παγωτό Pistachio P&P.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ