ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:08
 

Κομπόστα βερίκοκο με κρέμα γιαουρτιού

Απλό και νόστιμο επιδόρπιο με το φρούτο της εποχής

Newsroom K

Υλικά

Για την κομπόστα

12 βερίκοκα
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νερό
500 γρ. λευκό γλυκό κρασί
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στη μέση
Για την κρέμα γιαουρτιού

400 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στη μέση
300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

Μερίδες: 3 - 6    Προετοιμασία: 40'

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Κομπόστα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το κρασί, τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας και το σχισμένο κλωναράκι της. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Ρίχνουμε τότε τα ξεφλουδισμένα βερίκοκα (ολόκληρα) και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 - 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 5 μέρες και τα σερβίρουμε κρύα.

Κρέμα γιαουρτιού: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια (σπόρους και κλωναράκι). Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι (πριν βράσει όμως η κρέμα), αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε από το νερό, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας καλά, έτσι ώστε να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 2 ώρες (μέχρι να σταθεροποιηθεί).

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα βερίκοκα σε μπολ και συνοδεύουμε κάθε μερίδα με μία-δύο κουταλιές από την κρέμα γιαουρτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εγκρίθηκαν τα Συμβούλια των Ημικρατικών

«Στα πιάτα κτυπά πολύ άσχημα το καρίκευμα του συναγερμισμού και του νεποτισμού, και δυσκολεύεσαι να το ...»
Ai Em  |  08:46

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
X