ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:09
 

Μηλόπιτα με σοκολάτα

Ένα απολαυστικό γλυκό για τους λάτρεις των φρούτων και της σοκολάτας

Newsroom K

Υλικά

1/2 πακέτο (125 γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + 1 κουτ. σούπας, για σoτάρισμα + επιπλέον, για το ταψί
120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική + 2 κουτ. σούπας, για πασπάλισμα
3 μεγάλα αυγά
75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον, για το ταψί
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας κακάο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα + 1/2 επιπλέον, για πασπάλισμα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολατένια, αλεσμένα σε σκόνη
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
4 μήλα μεσαίου μεγέθους, το 1 σε κύβους, τα 3 σε φέτες
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
1 χούφτα καρύδια

Μερίδες: 8 - 10       Προετοιμασία: 40'

Χρόνος: 50'             Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24-26 εκ.

Χτυπάμε στο μίξερ, για 5-6 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα και τα αλεσμένα μπισκότα.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τους κύβους του μήλου. Ενσωματώνουμε τα μήλα με την κουβερτούρα στο μείγμα και το αδειάζουμε στο ταψί. Βάζουμε τα μήλα που έχουμε κόψει σε φέτες σε ένα τηγάνι μαζί με τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο και τα σοτάρουμε, σε μεσαία θερμοκρασία, για 3-4 λεπτά.

Ακουμπάμε πάνω από το μείγμα τις σοταρισμένες φέτες μήλου έτσι ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια και να ακουμπάει η μία φέτα πάνω στην άλλη. Πασπαλίζουμε με κανέλα, ζάχαρη και καρύδια και ψήνουμε για 50 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
X