ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:19
 

Μπακλαβάς με φουντούκια

Ένας υπέροχος παραδοσιακός μπακλαβάς για τους λάτρεις του γλυκού

Newsroom K

Υλικά

10 φύλλα κρούστας (450 γρ.)
250 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για τη γέμιση

300 γρ. φουντούκια ανάλατα, χοντροαλεσμένα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Μερίδες: για ταψί 25x30 εκ. Προετοιμασία: 20'

Χρόνος: 2 ώρες                       Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και βουτυρώνουμε λίγο το ταψί. Ανακατεύουμε τα φουντούκια με τη ζάχαρη.

Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση, κάθετα στη μακριά πλευρά. Σχηματίζουμε δηλαδή 20 μικρότερα φύλλα. Απλώνουμε τα πρώτα 10 φύλλα στο ταψί, το καθένα καλά βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, το καθένα καλά βουτυρωμένο. Περιχύνουμε την επιφάνεια με όσο βούτυρο μας έχει μείνει, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να παγώσει το βούτυρο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε προσεκτικά τον μπακλαβά μέχρι κάτω, μπακλαβαδωτά. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό (περίπου 2 κουτ. σούπας), ώστε να μη σηκωθούν τα φύλλα κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4λεπτά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. (Αν ρίξουμε στο νύχι μας μία σταγόνα από το σιρόπι, θα πρέπει να σταθεί και να μην πέσει.)

Ξεφουρνίζουμε τον μπακλαβά και, όπως είναι ζεστός, τον περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε περίπου 3 ώρες, για να το απορροφήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε, Η περίπτωση Στεφανίδη είναι μια τραγική περίπτωση και ακόμη πιο τραγική η προσπάθεια της ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  13:08

#PoliticsBlog Η απαγωγή, το επίπεδο του Άντρου και ο Χάρης

«Στην ιστοσελίδα του ΚΙΣΑ, οι οικονομικές καταστάσεις ειναι ελλιπείς. Δεν υπάρχουν σημειώσεις ούτε και ...»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε Κυριάκο, Όντως στα πρώτα χρόνια της ΚΔ έγιναν αυτά που λες. Όμως για την περίπτωση Στεφανίδη ...»
CGA  |  10:14

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στη χρήση ή την κατάχρηση της ιστορίας όπως ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  09:25

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ