ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:04
 

Παστάκι με μους γιαούρτι και φράουλες

Το πιο εύκολο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία - παρασκευή: 45΄, Αναμονή: 6 ώρες

Υλικά (για 10 κομμάτια)

Για τη βάση

50 γρ. αμύγδαλα λευκά
10 μπισκότα τύπου Oreo
80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για την κρέμα

40 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 γρ. απόσταγμα βανίλιας
130 γρ. ζάχαρη άχνη
220 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

Για το στήσιμο και τη διακόσμηση

φρέσκες φράουλες
200 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
40 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βάση

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε λίγο, ώστε να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια, αλλά όχι σκόνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν.

Ντύνουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω τους 5 τσέρκια με διάμετρο 6 εκ. Μοιράζουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκότα και το πατάμε προς τα κάτω για να φτιάξουμε βάσεις πάχους 1,5 εκ. Βάζουμε τα τσέρκια στο ψυγείο.

Κρέμα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, φροντίζοντας όμως να μη βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε με τα χέρια να στραγγίξει. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη και αφήνουμε μέχρι να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ μαζί με τη βανίλια και από πάνω κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πάλι. Τέλος, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα.

Συναρμολόγηση

Βγάζουμε τα τσέρκια από το ψυγείο. Κόβουμε μερικές από τις φράουλες σε φέτες και τις βάζουμε να ακουμπούν όρθιες στις βάσεις (να ακουμπούν τα τσέρκια στα τοιχώματα). Φροντίζουμε να είναι σχετικά μικρές οι φράουλες και να φτάνουν στο ύψος μέχρι τη μέση του σκεύους.

Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα τσέρκια μέχρι πάνω. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για 6 ώρες.

Οταν πρόκειται να σερβίρουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί. Ξεφορμάρουμε τα γλυκά και στολίζουμε την κορυφή του καθενός με μια ροζέτα σαντιγί και δύο μπαστουνάκια φράουλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ