ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:58
 

Πεντανόστιμοι τραγανοί λουκουμάδες

Εύκολοι και απολαυστικοί λουκουμάδες με μπόλικο μέλι

Newsroom K

Υλικά

1/2 κιλό νερό χλιαρό
25 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτ. σούπας μέλι + μπόλικο επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κουτ. σούπας ούζο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
400 γρ. αλεύρι σκληρό
1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία: 15'       Χρόνος: περίπου 20΄

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά και το 1 κουταλάκι μέλι. Προσθέτουμε το ούζο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μην έχει γρομπαλάκια ο χυλός. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό να διπλασιαστεί σε όγκο, για 30 - 45 λεπτά (αναλόγως πόσο ζεστή είναι η ατμόσφαιρα).

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπορέλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πάρα πολύ καλά, παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνέχεια με τρυπητή κουτάλα, μέχρι οι λουκουμάδες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τότε τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Η πρώτη δόση συνήθως δεν βγαίνει τόσο καλή όσο οι επόμενες. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο λουκουμάδες, μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Προτιμάμε να τους ρίχνουμε στο τηγάνι λίγους-λίγους, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.

Εναλλακτικό σερβίρισμα: Αντί για μέλι, περιχύνουμε τους λουκουμάδες με μερέντα, την οποία πρώτα ζεσταίνουμε ελαφρώς για να την κάνουμε πιο υγρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ