ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:29
 

Tα πιο νόστιμα σοκολατένια κρουασάν που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Μία συνταγή για τα πιο εύκολα και αφράτα σπιτικά κρουασάν με γέμιση πραλίνα σοκολάτας

Newsroom K

Υλικά για 12 κρουασάν

Για τη ζύμη

250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες, χλιαρό
25 γρ. μαγιά νωπή
430 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κακάο
5 κρόκοι αυγών
70 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, χλιαρό
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

200 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
30 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

Για το άλειμμα

1 κρόκος αυγού
2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο, πλήρες

Προετοιμασία: 55΄ Αναμονή: περίπου 2 ώρες

Ψήσιμο: 30΄ - 35΄

Διαδικασία

Βάζουμε το μισό από το γάλα με τη μαγιά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η μαγιά. Προσοχή, το γάλα, όπως και το βούτυρο, πρέπει να είναι χλιαρά, αλλά όχι καυτά, γιατί διαφορετικά η μαγιά καταστρέφεται και η ζύμη δεν θα φουσκώσει.

Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές από το αλεύρι και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το γάντζο για περίπου 5 λεπτά.

Αν δεν διαθέτουμε μίξερ με γάντζο, ζυμώνουμε με τα χέρια για 10 λεπτά. Αφού ζυμώσουμε λίγο, αν η ζύμη κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ ή στα χέρια μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 1 ώρα, να φουσκώσει.

Για τη γέμιση, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερεώνουμε στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει). Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας μας, που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Την ανοίγουμε, με τον πλάστη, σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.

Την κόβουμε σε τρίγωνα μεγέθους της αρεσκείας μας. Τραβάμε λίγο τα τρίγωνα να γίνουν πιο μακρουλά και βάζουμε από 1 κουταλιά γέμισης στη μία πλευρά των τριγώνων.

Τυλίγουμε τα κρουασάν σε ρολά, πιάνοντάς τα από την πλευρά που έχουν τη γέμιση και φροντίζοντας να μη χύνεται από τα πλαϊνά. Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε πάνω τα κρουασάν.

Τα αφήνουμε σε ένα μέρος χωρίς ρεύματα (π.χ. μέσα στο φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε), να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 1 ώρα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° - 190° C. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα κρουασάν χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Εισηγούμαι προτού γίνει περισσότερο ρεζίλι, να παραιτηθεί! Για ποιόν μιλάμε; »
ΑΚΑ  |  08:26

Η σχέση Μύρωνα-Κληρίδη επισκίασε τα της δικαιοσύνης

«Αυτό που συνέβη χθες λέγεται και δούλεμα του κόσμου. »
ΑΚΑ  |  08:24

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οσο αφορα την αθωωση της τραπεζας με την νικωσα ψηφο του νικολατου, θα πρεπει να εξεταστει και η αλλη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:37

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οσο αφορα την αθωωση της τραπεζας με την νικωσα ψηφο του νικολατου, θα πρεπει να εξεταστει και η αλλη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:36

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
X