ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tα πιο νόστιμα σοκολατένια κρουασάν που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Μία συνταγή για τα πιο εύκολα και αφράτα σπιτικά κρουασάν με γέμιση πραλίνα σοκολάτας

Newsroom K

Υλικά για 12 κρουασάν

Για τη ζύμη

250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες, χλιαρό
25 γρ. μαγιά νωπή
430 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κακάο
5 κρόκοι αυγών
70 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, χλιαρό
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

200 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
30 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

Για το άλειμμα

1 κρόκος αυγού
2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο, πλήρες

Προετοιμασία: 55΄ Αναμονή: περίπου 2 ώρες

Ψήσιμο: 30΄ - 35΄

Διαδικασία

Βάζουμε το μισό από το γάλα με τη μαγιά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η μαγιά. Προσοχή, το γάλα, όπως και το βούτυρο, πρέπει να είναι χλιαρά, αλλά όχι καυτά, γιατί διαφορετικά η μαγιά καταστρέφεται και η ζύμη δεν θα φουσκώσει.

Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές από το αλεύρι και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το γάντζο για περίπου 5 λεπτά.

Αν δεν διαθέτουμε μίξερ με γάντζο, ζυμώνουμε με τα χέρια για 10 λεπτά. Αφού ζυμώσουμε λίγο, αν η ζύμη κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ ή στα χέρια μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 1 ώρα, να φουσκώσει.

Για τη γέμιση, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερεώνουμε στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει). Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας μας, που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Την ανοίγουμε, με τον πλάστη, σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.

Την κόβουμε σε τρίγωνα μεγέθους της αρεσκείας μας. Τραβάμε λίγο τα τρίγωνα να γίνουν πιο μακρουλά και βάζουμε από 1 κουταλιά γέμισης στη μία πλευρά των τριγώνων.

Τυλίγουμε τα κρουασάν σε ρολά, πιάνοντάς τα από την πλευρά που έχουν τη γέμιση και φροντίζοντας να μη χύνεται από τα πλαϊνά. Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε πάνω τα κρουασάν.

Τα αφήνουμε σε ένα μέρος χωρίς ρεύματα (π.χ. μέσα στο φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε), να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 1 ώρα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° - 190° C. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα κρουασάν χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ