ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:30
 

Καρότο με γιαούρτι και τσίλι

Ταιριάζει εξαιρετικά με το biryani και το pulao

Newsroom K

Υλικά:

1 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκού σπόροι µαύρης µουστάρδας (σε µπαχαράδικα)
2-3 αποξηραµένες πιπεριές τσίλι, τριµµένες ή 2 κουτ. γλυκού µπούκοβο
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
620 ml στραγγιστό γιαούρτι
4 καρότα, λεπτοτριµµένα
φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού
αλάτι

Μερίδες:4
Προετοιμασία: 5'
Χρόνος: 5'

Διαδικασία

Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας και τα τσίλι, σκεπάζουµε και ανακινούµε το σκεύος µέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε. Κατεβάζουµε από τη φωτιά και αµέσως προσθέτουµε ανακατεύοντας τη σκόνη σκόρδου.

Χτυπάµε το γιαούρτι για να διαλύσουµε τυχόν σβόλους και το αναµειγνύουµε µε το τριµµένο καρότο. Προσθέτουµε το µείγµα των µπαχαρικών µαζί µε το λάδι, αλατίζουµε και γαρνίρουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X