ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατσικάκι με γιαούρτι, κρεμμύδια και κρούστα από βορειοαφρικανικά μπαχαρικά

Ένα νόστιμο λαμπριάτικο πιάτο

Newsroom K

Υλικά

2 κιλά κατσίκι, σπάλα και µπούτι, σε µεγάλες µερίδες
30 ml ελαιόλαδο
2 µεγάλα κρεµµύδια ξερά,
σε λεπτές φέτες
3 φύλλα δάφνης
500 γρ. καρότα, σε χοντρές ροδέλες
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισµένες και ψιλοκοµµένες
φύλλα φρέσκου κόλιανδρου και µαϊντανού, για το σερβίρισµα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τη µαρινάδα
1 κουτ. σούπας σπόροι κύµινου+ 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, καβουρδισµένοι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά και καλά κοπανισµένοι
1½ κουτ. γλυκού κανέλα,
σε σκόνη
1½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
8 στήµονες κρόκου Κοζάνης
1 µικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκοµµένη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
6 κλωνάρια φρέσκου κόλιανδρου ή µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
4 κουτ. σούπας φύλλα δυόσµου, ψιλοκοµµένα
χυµός και ξύσµα από 1 λεµόνι
50 ml ελαιόλαδο.
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Σε ένα µεγάλο τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, σοτάρουµε το κρέας

Διαδικασία

Μερίδες: για 6 άτομα    Προετοιμασία: 20'

Χρόνος: 2 ώρες

Ανακατεύουµε όλα τα υλικά για τη µαρινάδα. Κάνουµε οπές µε ένα µαχαίρι σε διάφορα σηµεία στο κρέας , «παραχώνουµε» λίγη από τη µαρινάδα και απλώνουµε την υπόλοιπη σε όλη την επιφάνεια του κατσικιού. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και βάζουµε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Αφαιρούµε το κρέας από τη µαρινάδα και τη φυλάσσουµε στην άκρη.

Σε ένα µεγάλο τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, σοτάρουµε το κρέας (σε δόσεις) από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει.

Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε τα 30 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα κρεµµύδια για 5-6 λεπτά, µέχρι να µαραθούν. Ρίχνουµε τις πιπεριές και µαγειρεύουµε για ακόµα 3-4 λεπτά.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190° C. Σε ένα ταψί ρίχνουµε τη µαρινάδα που είχαµε κρατήσει στην άκρη. Προσθέτουµε 300 ml βραστό νερό, τις δάφνες και τα καρότα. Βάζουµε από πάνω τις µερίδες του κρέατος και από πάνω το µείγµα µε τα κρεµµύδια. Σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν δούµε ότι τελειώνουν τα υγρά, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουµε µε τα λαχανικά και τα υγρά από το ταψί και συνοδεύουµε µε γιαούρτι και φρέσκο κόλιανδρο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μηλικούρι: Έψηνε σούβλα και παρολίγον να κάψει το χωριό

«Μονο με παραδειγματικες τιμωριες θα σωφρονιστουν καποιοι και βεβαια να τους επιβαλλονται τα εξοδα .»
Ντομπρος Κελαηδης  |  01:06

«Ενεση» 15 δισ. στην Τουρκία υποσχέθηκε το Κατάρ

«Απλούστατα παρατείνετε τη ζωή του μελλοθάνατου...........»
knak  |  21:11

Οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους (βίντεο)

«".....Περιγράφουν τις πρώτες στιγμές της σύλληψης τους και τις συνθήκες διαβίωσης τους στα ...»
Λευτέρης Μ.  |  16:49

DW: Προς capital control η Τουρκία;

«O σουλτανίσκος ανέλαβε πολλά καθήκοντα, αυτό του οικονομολόγου όμως του βγήκε .... στραβό! »
knak  |  12:28

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ