ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιορτή για τα Κυπριακά Κρασιά

Συστάθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Οινοποιείων Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα γεμάτη γεύσεις και αρώματα, ο Σύνδεσμος Οινοποιείων Κύπρου (Σ.Ο.Κ) σύστησε σε εκπρόσωπους των ΜΜΕ και ειδικούς του κρασιού, το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, παρουσιάζοντας τους δείγματα της δουλειάς του.

Η εκδήλωση άρχισε με γευσιγνωσία Κυπριακών οίνων από όλα τα οινοποιεία μέλη του Συνδέσμου, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους καλεσμένους γύρω από τα θέματα του κρασιού, από τον αμπελώνα και το σταφύλι, μέχρι την οινοποίηση και το φύλαξη. Η βραδιά, η οποία ήταν προικισμένη με τα καλύτερα δείγματα των κρασιών του τόπου μας ολοκληρώθηκε με δείπνο και κορυφώθηκε όταν στα ποτήρια κύλησε η μοναδική Κουμανδαρία.

O Προέδρος του Σ.Ο.Κ κύριου Χαράλαμπου Παναγιώτου σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση τόνισε ότι η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο κυπριακό κρασί, με έμφαση στις κυπριακές ποικιλίες συμπλήρωσε ότι η Κύπρος διαθέτει τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες και τη μορφολογία του εδάφους για την παραγωγή καλού κρασιού. Τόνισε δε ότι «τελευταία 20 χρόνια έχουμε κάνει άλματα προς τα μπρος. Έχουμε καταφέρει να δημιουργηθούν σύγχρονες μονάδες οινοποίησης, όπου με σύγχρονες μεθόδους παράγεται εξαίρετο κρασί. Άνθρωποι που αγαπούν το κρασί και που συνεχώς επιμορφώνονται, έχουν αποκτήσει την απαραίτητη πείρα για να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας».

Ο Σύνδεσμος πρόσθεσε ότι λειτουργεί με σκοπό να αναδείξει τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του κυπριακού κρασιού, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η συνεργασία για την ανταλλαγή γνώσεων, επίλυση προβλημάτων του τομέα αλλά και κατάρτιση ενός στρατηγικού πλάνου για το μέλλον. Καταλήγοντας ο κ. τόνισε Παναγιώτου ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας να τα πετύχουμε».