ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπακαλιάρος τεμπούρα με σκορδαλιά καρότου

Η σκορδαλιά καρότου είναι απαλή, βελούδινη και αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για το τηγανιτό ψάρι

Newsroom K

Η σκορδαλιά καρότου είναι απαλή, βελούδινη και αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για το τηγανιτό ψάρι που θα φτιάξουμε.

Υλικά

800 - 1.000 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο και κατά προτίμηση χωρίς την πέτσα του, κομμένο σε χοντρές λωρίδες (την πέτσα την αφαιρούμε εύκολα, αφού ξαλμυρίσουμε το ψάρι, τραβώντας τη με το χέρι μας)
100 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 ml νερό, παγωμένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Για τη σκορδαλιά καρότου

500 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες ελάχιστο πιπέρι καγιέν
70 ml ελαιόλαδο
50 ml χυμός λεμόνι
50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση ιαπωνική και βιολογική
2 χοντρές φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένες και καλά στυμμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σκορδαλιά καρότου: Σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τη μία σκελίδα σκόρδο για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε 100 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζουμε τα καρότα στο μπλέντερ ή το μούλτι και προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο, το τζίντζερ, τα πιπέρια και τα πολτοποιούμε. Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, ρίχνουμε το ψωμί και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, εναλλάξ με το λεμόνι και τη σόγια, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και πυκνή κρέμα. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μπακαλιάρος τεμπούρα: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να προκύψει ένας πυκνός χυλός. Βάζουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου μέσα στο χυλό και τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύπτει 4 εκ. από τον πυθμένα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο για περίπου 3 - 4 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει.

Αφήνουμε τον μπακαλιάρο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το λάδι και τον σερβίρουμε συνοδεία της σκορδαλιάς καρότου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση με την ανικανότητά της οδήγησε στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού

«Ενώ εσείς τόσα χρόνια κάνατε εξαιρετική δουλειά. δεν είχατε το Μαρί, δεν οδηγήσατε την οικονομία στην ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  14:52

Μακεδονικό: Στο έδαφος της ΠΓΔΜ η υπογραφή της συμφωνίας

«Ακόμη να δούμε επίσημη θέση της κυβέρνησης επί του ονοματολογικού. Ο λαλίστατος ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:02

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ