ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
 

Μπιφτέκια με μοτσαρέλα, βασιλικό και λαδολέμονο ντομάτας

Τα γεμιστά μπιφτέκια με τη μοτσαρέλα ταιριάζουν γάντι με τη σάλτσα ντομάτας.

Newsroom K

Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 17' Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας


Υλικά

700 γρ. κιμάς ανάμεικτος, από μπούτι και στήθος κοτόπουλου
300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
1 αυγό
150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένη και κομμένη σε 6 φέτες
Για το λαδολέμονο ντομάτας

500 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα

1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα. Ζυμώνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο από 1 φέτα μοτσαρέλα και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε το τυρί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.

Απλώνουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Λαδολέμονο ντομάτας: Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε την ντομάτα με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ξίδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βασιλικό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. (Καλό είναι να μη χτυπήσουμε το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη μαζί με την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά, γιατί η σάλτσα θα χάσει το έντονο κόκκινο χρώμα της.)

Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα μπιφτέκια στα πιάτα και δίπλα τους βάζουμε τις φέτες αβοκάντο. Σκορπίζουμε λίγο από το χυμό λεμονιού και το κουκουνάρι στο αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο ντομάτας τα μπιφτέκια και σερβίρουμε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X