ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:39
 

Πιλάφι με μπασμάτι, λαχανικά και ομελέτα

Εύκολο και γρήγορο πιλάφι για το ξεκίνημα της εβδομάδας

Newsroom K

Υλικά

300 γρ. ρύζι τύπου μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
2 καρότα μέτρια, σε μικρούς κύβους
100 γρ. λάχανο λευκό, ψιλοκομμένο
5 στήμονες σαφράν, διαλυμένοι σε 2 κουτ. σούπας καυτό νερό
2 σπόροι καρδάμωμου (λέγεται και κακουλέ - σε όλα τα μπαχαράδικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την ομελέτα

1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
4 αυγά
1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το σαφράν και το καρδάμωμο, το καρότο και το λάχανο, και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το λάχανο. Περιχύνουμε με 700 ml ζεστό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά. Μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά. Αφαιρούμε τους σπόρους καρδάμωμου (αν δεν κουνήσουμε την κατσαρόλα, στέκονται πάντα στην επιφάνεια) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 3-4 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τους υδρατμούς.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε την ομελέτα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το ξίδι, αλατοπίπερο και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Ρίχνουμε και τις καυκαλήθρες και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει ελαφρώς η ομελέτα. Βγάζουμε την ομελέτα σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε το πιλάφι με τα κομμάτια της ομελέτας από πάνω.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ