ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:23
 

Σορμπέ καρπούζι με λίγη ζάχαρη

Για την παρασκευή του χωρίς παγωτομηχανή χρειάζονται τουλάχιστον 2 ώρες

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 30' Αναμονή: περίπου 30' Παρασκευή: περίπου 20' (με παγωτομηχανή) / τουλαχιστον 2 ώρες (χωρίς παγωτομηχανή)

Υλικά (για 8 - 10 μερίδες)
• 1 κιλό καρπούζι χωρίς κουκούτσια, ώριμο, καθαρισμένο (καθαρό βάρος)
• 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια. Ζυγίζουμε 200 γρ. καρπούζι και το στύβουμε με το χέρι κρατώντας τον χυμό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αυτό τον χυμό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 - 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το σιρόπι), ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως, για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια το αδειάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα κομμάτια καρπουζιού και τον χυμό λεμονιού. Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά.

Εναλλακτικά, το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 - 25 λεπτά, αφρατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Επωφελής η πρόταση της Ελληνικής για ΣΚΤ, η απόφαση ήταν πολιτική λύση

«Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος κι από σπουργίτι θα ...»
Ai Em  |  09:06

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Για αυτούς που ζούσαν, όχι σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλο πλανήτη, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ(βλέπε Κίσσινγερ, ...»
Christos A.  |  07:47

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ