ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Φρουτάλια ή φουρτάλια (Άνδρος)

Χορταστική και πλούσια, η παραδοσιακή αυτή ομελέτα θα σας μείνει αξέχαστη

Newsroom K

Χορταστική και πλούσια, η παραδοσιακή αυτή ομελέτα θα σας μείνει αξέχαστη...

Υλικά
4 μέτρια λουκάνικα (όχι πολύ μεγάλα, για να μη γίνει πολύ βαριά η φρουτάλια)
4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες λεπτές ροδέλες
2/3 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο (βολάκι ανδριώτικο - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα παντοπωλεία - ή ξερή μυζήθρα μαζί με κεφαλοτύρι)
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
8 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄
Ψήσιμο περίπου 30΄

Διαδικασία

Σε ευρύχωρο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, βάζουμε λάδι ίσα να καλύψει τον πυθμένα και, όταν ζεσταθεί λίγο, τηγανίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα αφού τα τρυπήσουμε εδώ κι εκεί μ’ ένα πιρούνι, για περίπου 5 λεπτά από όλες τις μεριές.

Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα κρατάμε ζεστά. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα στο τηγάνι, βάζουμε τις πατάτες αλατισμένες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Γέρνουμε προσεκτικά το τηγάνι και αδειάζουμε το περισσότερο λάδι. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το τυρί, το μυρωδικό, αλάτι και όσο πιπέρι μάς αρέσει. Ξαναβάζουμε τα λουκάνικα (ολόκληρα ή κομμένα, όπως τα θέλουμε) στο τηγάνι τοποθετώντας τα ανάμεσα στις πατάτες.

Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών, κλείνουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο καπάκι (με διάμετρο μεγαλύτερη από αυτή του τηγανιού) και ψήνουμε τη φρουτάλια σε μέτρια φωτιά. Ελέγχουμε αν ψήθηκε από κάτω ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα. Ωστόσο θα έχει πήξει και στην επιφάνεια. Αν μπορούμε, αναποδογυρίζουμε το τηγάνι (πάνω από το νεροχύτη, για να μη λερώσουμε την κουζίνα) ώστε να πέσει η φρουτάλια στο καπάκι και μετά τη σπρώχνουμε προσεκτικά ώστε να γλιστρήσει ξανά στο τηγάνι και να ψηθεί και από την άλλη. Διαφορετικά, τη μεταφέρουμε, αφού τυλίξουμε 3 - 4 φορές το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο, στο γκριλ του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Τη βάζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε σαν τούρτα. Συνοδεύουμε με ψωμί και σαλάτα της προτίμησής μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα 21,05 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος το 2018

«Κάποτε θα πρέπει να αποπληρωθεί. Το ζήτημα είναι τι προετοιμασία κάνουμε (περισυλλογή και ανάπτυξη). ...»
Γιάννης Αλεξάνδρου  |  22:37

#PoliticsBlog Η παραίτηση Αρέστη, το σφυροκόπημα και οι αντοχές

«Άμα έχεις θράσος χιλίων πιθήκων, δεν ιδρώνει το αφτί σου. Πόσο ακόμα να παραιτηυείς!!!»
ΧΓΑ  |  10:12

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X