ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κεφτεδάκια πολίτικα

Δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο κεφτέ!

Newsroom K

Υλικά

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμότερο από ελιά, διπλοπερασμένος από τη μηχανή του κιμά
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
2 - 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
αλάτι και πιπέρι
1 μάτσο δυόσμος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα

Προετοιμασία 25΄ Ψήσιμο 20΄

Διαδικασία Βάζουμε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με 1½ φλιτζάνι βραστό νερό. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει, να απορροφήσει το νερό και να κρυώσει. Το βάζουμε τότε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, δυόσμο και λάδι) και τα ζυμώνουμε καλά-καλά να ενωθούν.

Αν το μείγμα είναι σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακέ, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Συνοδεύουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.

Συνοδεύουμε με ένα ωραίο ελληνικό Merlot θα συνοδεύσει με υπερηφάνεια τα κεφτεδάκια μας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Βασίλης Πάλμας: Αν χρειαστεί θα παρέμβει ο Πρόεδρος

«Ο μέγας ...πολιτικός!!! ...και σκάμε στα γέλια!!!!!!»
Ai Em  |  11:23

Κοτζιάς: Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε (βίντεο)

«Καλο θα ηταν αν ο κοτζιας εκανε αυτοκριτικη για την σταση της ελλαδας, που εδω και 50 χρονια κανει την ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  08:07

ΕΛΚ: Νέες παραιτήσεις και εν τέλει εκλογές για το «γλωσσάρι»

«Το γλωσσαρι αποδεικνυει οτι η σπουδη μιας επιστημης δεν καθιστουν καποιο σωστο πολιτη που να σκεφτεται ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  14:38

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ