ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρωματικό σουφλέ με πράσα και γραβιέρα

Η πιο απλή εκδοχή πρασοσουφλέ είναι αυτή που μας προτείνουν οι μαγείρισσες της Καλλίστης.

Newsroom K

Η πιο απλή εκδοχή πρασοσουφλέ είναι αυτή που μας προτείνουν οι μαγείρισσες της Καλλίστης.

Υλικά

2 κιλά πράσα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 ml γάλα φρέσκο, χλιαρό
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βούτυρο ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο επιπλέον
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας (προτιμότερο πικάντικη)
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο 45΄ (συνολικά)

Διαδικασία

Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από τα πράσα. Το υπόλοιπο το κρατάμε για να φτιάξουμε, όποτε έχουμε χρόνο, ένα ζωμό (link). Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε χαμηλή προς μέτρια μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι μέχρι να γυαλίσουν, να μαραθούν και να μαλακώσουν καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Στο τέλος πρέπει να έχουν μείνει χωρίς υγρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200º C. Σε μια χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μυρίσει ψημένο. Αυτό είναι σημαντικό για να μην μυρίζει αλευρίλα μετά η μπεσαμέλ μας. Μόλις ψηθεί το αλεύρι και αποκτήσει μπεζ απόχρωση, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, αποσύρουμε και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα ώστε να διαλυθούν οι σβόλοι και να προκύψει μια λεία, κρεμώδης μπεσαμέλ. Ακόμα κι αν το μείγμα φαίνεται να έχει σβολιάσει στην αρχή, με το ανακάτεμα θα γίνει όσο βελούδινο πρέπει. Αφήνουμε την μπεσαμέλ να χλιαρύνει και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα πράσα, τον άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ψωμί και λαχανοκαροτοσαλάτα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Αποφάσισα να μην δημοσιοποιήσω τα πρακτικά του Κρανς Μοντάνα

«Ελπιζω ο αναστασιαδης να εχει καποια σοβαρη δικαιολογια γι`αυτο, διαφορετικα ας αποχαιρετησει την προεδρια ...»
Ντοπρος Κελαηδης  |  06:36

Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από αυτούς που εισέβαλαν στην Κύπρο

«Μακαρι και εμεις, να ειχαμε εστω το ενα δεκατο του πατριωτισμου των ισραηλιτων και να μην ειχαμε τους ...»
Ντοπρος Κελαηδης  |  06:26

Αναστασιάδης: Αποφάσισα να μην δημοσιοποιήσω τα πρακτικά του Κρανς Μοντάνα

«Εχω την εντυπωση οτι ο Προεδρος εχασε τον αυτοελεγχο του...μετα απο θυμους,καυγαδες και απειλες...δεν ...»
Φοιβος  |  20:58

Χριστοδουλίδης: Πρόκληση νέων τετελεσμένων με Μαρωνίτικα χωριά

«Οι τ/κ συνεχεια θα μας φερνουν προ τετελεσμενων μια και εμεις δεν εχουμε ουτε το θαρρος να παρουμε αποφασεις ...»
Φοιβος  |  20:31

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Τα κάσιους είναι στην πραγματικότητα προσθήκη της Ταϊλάνδης.

Κοτόπουλο με κάσιους

Tο δημοφιλές πιάτο είναι παραδοσιακά κινεζικό, αλλά εμφανίζεται στα μενού πολλών ταϊλανδέζικων εστιατορίων.
Newsroom K
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ