ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μοσχάρι κοκκινιστό με ραδίκια

Χειμωνιάτικο πιάτο με τα όλα του

Newsroom K

Χειμωνιάτικο πιάτο με τα όλα του. Και κοκκινιστό κρεατάκι και χόρτα εποχής για συνοδεία.

Υλικά

800 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ.
1.200 γρ. (καθαρό βάρος - περίπου 1½ κιλό ακαθάριστα) ραδίκια πικρά, καθαρισμένα , χοντροκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
2 μέτρια καρότα, σε λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
περίπου 10 ίνες κρόκου Κοζάνης (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα)
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή άλλο καυτερό κοκκινοπίπερο (ή όσο θέλουμε)
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι, ακέρωτο
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα στο μούλτι
1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 - 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι, προαιρετικά (μοιάζει με μαύρο σουσάμι και το βρίσκουμε στα περισσότερα μπαχαράδικα)
τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 50' Χρόνος: 1 ώρα και 20΄ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε την ντομάτα και 600 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα χόρτα και τα «ζεματίζουμε» για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα. Σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά το φαγητό να «ξεκουραστεί» και μοιράζουμε στα πιάτα. Σκορπίζουμε τα σουσάμια και σερβίρουμε με τη συνοδεία του γιαουρτιού.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Pressing σε Νικόλα για τη Διζωνική ασκεί ο Βότσης

«Ευτυχώς υπάρχουν και όσοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και δεν ακολουθούν τον πορφυρογέννητο ...»
Χριστίνα Λοϊζίδου  |  15:53

Επιτελείο Νικόλα: ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παραπλανούν τον λαό

«ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ… ΔΙΖΩΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Όταν διαλύονται τα εθνικά σύνορα μεταξύ των αδελφών κρατών της Ευρωπαϊκής ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:07

Εξευτελιστική μεταχείριση Π. Νεοκλέους λέει η Επ. Διοικήσεως

«Molis girisa apo UK poy spoudaza polla xronia kai prospatho na katalabo ti exei paei lathos me tin patrida ...»
Jenny Nikolaou  |  10:40

Αποκήρυξε μέσω Σιζόπουλου τη διζωνική ο Νικόλας;

«• Εάν κάποιοι θέλουν να αυτοκτονήσουν οι άλλοι για να θυματοποιηθούν. • Κυπριακό: Υπάρχει νέα στρατηγική; ...»
Παναγιώτης Ήφαιστος  |  19:52

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση