ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:31
 

Αρνί μπούτι στον φούρνο

Το κυπριακό αρνί ετοιμάζουμε, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνεται μόνο του

Newsroom K

Υλικά

Ένα μπούτι αρνιού
Μουστάρδα
8 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
3 ποτήρια νερό

Λατρεύω το κυπριακό αρνί! Είναι ένα από τα πιο ωραία κρέατα που έχουμε στο νησί. Είναι πολύ εύκολο να γίνει. Το ετοιμάζουμε, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνεται μόνο του. Το μυστικό είναι να το αφήσουμε να ψηθεί για πολλή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Πείτε στον κρεοπώλη σας να σας δώσει το καλύτερο κομμάτι και εξηγήστε του πώς θα το μαγειρέψετε για να σας το ετοιμάσει.

Εκτέλεση

Η επιτυχία του φαγητού βασίζεται στην καλή ποιότητα κρέατος και στο ψήσιμό του. Ο κρεοπώλης μας καλό είναι να χαράξει το αρνί και να σπάσει το κόκαλο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλείφουμε το μπούτι με μουστάρδα και το βάζουμε στο ταψί. Από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα δάφνης, πασπαλίζουμε το αρνί με αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε μέσα το νερό.
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για 4 περίπου ώρες. Μ’ αυτό τον τρόπο θα ψηθεί καλά και θα είναι πολύ μαλακό.

Πηγή: http://www.athenarecipes.com

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X