ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:31
 

Λιαστοί ντοματοκεφτέδες

Στην Κίμωλο οι ντοματοκεφτέδες γίνονται με ντομάτες λιαστές.

Newsroom K

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε μέτρια καρέ
2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μερίδες: 4        Προετοιμασία: 10'

Χρόνος: 20'      Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ